30/3/15

Per què Tailàndia, Laos i Cambodja?

Per què Tailàndia, Laos i Cambodja?

Un cop decidit que visitariem el sud-est asiàtic, calia decidir quins països serien els seleccionats dels 11 països que formen aquesta regió.

La millor forma de triar (si és que no teniu ni idea d'on anar) és demanar consell a gent que hi hagi estat (recentment) per la zona i buscar informació sobre cadascun d'ells. Finalment, vam triar tres països pels quals podiem accedir d'un a l'altre per terra. D'aquesta forma minimitzariem el transport i gastariem menys en vols (que acostumen a ser més cars que els busos o trens).

Tailàndia: molta gent, bé, es pot dir que la majoria de gent que visita el sud-est asiàtic passa per aquest país. Ara bé, Tailàndia és un país força gran i amb regions molt diferenciades. Què ens interessa d'aquest país? Les platges o la muntanya i el seu interior? Donat que ja visitariem Australia, Nova Zelanda (tot i que a l'hivern...) i les illes Fiji, no necessitàvem més platja, i sincerament el nord de Tailàndia semblava molt més interessant (a nivell cultural) i menys turístic que el sud, a més a més, que segurament és més econòmic. Tailàndia també és coneguda com a centre gastronòmic de la regió (i com que no ens agrada menjar bé....ni provar coses noves... doncs allà que anàvem sense pensar-nos-ho! ;))

Laos: tothom que hi havia estat ens havia dit que era el país més tranquil de la regió i també el menys turístic (tot i que això està canviant). Per tant, per què no explorar-lo? Cal tenir en compte que és un dels països amb més mines antipersona sense desactivar, però si segueixes els camins marcats i no t'endinses pel bosc no hauria de passar res.

Cambodja: Sincerament, pel que haviem llegit no ens interessava gaire més que els temples d'Ankor (visita obligada si estàs a prop). El que de moment més m'ha sorprés (quan torni segurament serà alguna altra cosa) és que fan servir més el dolar americà com a moneda que no pas la seva moneda pròpia (riel cambodjà). També cal dir, que teniem previst passar un parell de mesos recorrent el sud-est asiàtic, i si feiem Tailàndia i Laos quasi senceres, pocs dies ens quedarien per a Cambodja.


Esther

23/3/15

Vacunes

Unes quantes punxadetes...


Una altra cosa molt important abans de marxar és la vacunació. Cal que ens informem de les vacunes que necessitem segons els països que visitem, també cal informar si es visitarà zona de selva o no. Informeu-vos amb 3 mesos mínim d'antelació, doncs depenent de les vacunes que us facin falta necessitareu recordatoris que són en intervals d'un mes.

A Barcelona hi ha diversos llocs on poden anar per informar-se i vacunar-se. Aquí us deixo un link amb diversos centres a Catalunya. Però a Barcelona també et pots informar i vacunar a l'Hospital del Mar (ens ho van dir uns amics i allà hi vam anar). Realment el Dr. Garcés és un apassionat dels viatges i una persona encantadora que t'informarà de tot. Us donaran receptes per medicaments pel viatge, bàsicament antidiarreics, antimalària, i algun antibiòtic. També tenen un nou servei d'atenció al viatger durant el viatge. Us donaran un email i telèfon de contacte per qualsevol dubte o incident al viatge (això s'agraeix molt), tot i ja tenir l'assegurança, sempre va bé tenir una persona més propera a qui consultar...

Si ja preneu medicació, no us oblideu de portar tota la necessària pel viatge. Tot i que, depèn del que sigui ho podreu aconseguir en la majoria de països.

Nosaltres vam rebre en un dia 4 punxades (amb 5 vacunes, una era 2x1) i després per a la vacuna de la febre groga, on et faran un carnet especial (groc-taronja), cal anar a prop de Pl. Universitat (Barcelona). El carnet de vacunació internacional de la febre groga, depèn on aneu us el demanaran, així que és un d'aquests papers que cal escanejar i portar a mà.

Ah! Caldrà pagar la visita + vacunes (45eur, gener 2015) i els recordatori d'alguna de les vacunes (9 eur cada cap que hagueu d'anar a punxar-vos, març 2015), i a part la de la febre groga (18.7eur, gener 2015), però val la pena.

Reaccions a les vacunes? Doncs després de les 4 punxades teníem els braços adolorits... i un o un parell d'ibuprofenos van ser suficients per recuperar-nos. Al cap d'una setmana ens vam posar la de la febre groga (la qual és més probable que reaccionis amb una mica de febre al cap d'uns dies), però vam tenir sort i no vam notar res. Cal dir que després de les 4 punxades, una més ja no era res!

Al febrer ens toca un recordatori (fet!) i abans de marxar un altre...

Farmaciola de supervivència! ("Botiquí")

Un cop us plantegeu què portar a la motxilla de viatge, us adonareu que la roba serà el que menys ocupi. Sí, sí, si estàveu preocupats per si us hi entraria tota la roba, oblideu-vos d'ella, veureu que la maleta s'omple de tot menys de roba! Una de les parts més importants de la bossa és la farmaciola. Semblareu una farmàcia ambulant. Heu de tenir en compte els llocs a on aneu, per exemple, si viatgeu només per Europa o bé per EEUU, Austràlia, Nova Zelanda, segurament no tindreu problemes en trobar medicaments i farmàcies, a més a més de hospitals i metges (de fiar). Però si us trobeu al mig de la selva, a pobles on l'hospital (decent) més proper està a molts quilòmetres de distància, necessitareu dels vostres propis medicaments. Segurament el mateix metge que us visiti per vacunar-vos ja us donarà informació i receptes sobre el que heu de portar. Tot i així, us faré una petita llista dels imprescindibles:
  • Ibuprofenos, paracetamol, aspirina.
  • Topiònic (vaja, un desinfectant).
  • Repelent mosquits DEET > 40% [Imprescindible depèn on viatgeu]
  • Antimalària [en funció d'on viatgeu]
  • Antidiarreics.
  • Antibiòtics [ampli espectre]
  • Tirites, gases, ...
  • Tissoretes
  • Pinces depilar
  • Gel antisèptic
  • Compreses / tampax / copa i anticonceptius (si en preneu) [si ets noi, et lliuraràs d'aquesta part]
I la vostra medicació habitual (en cas de tenir-ne).


Esther

16/3/15

Preparatius

Com preparar un volta al món:


  1. Pas zero: Decidir-se. Aquest és el punt més important. Primer has de ser conscient del que vols fer, i si realment ho vols fer: fer-ho! Has de tenir en compte els pros i contres de desconnectar del món durant uns mesos o anys.
    Jo fa més d'un any que vaig prendre la decisió, de fet     potser fa dos anys. Durant els últims 10-14 mesos he anat fent una llista (un excel o el que preferiu) o tenint al cap coses necessàries per a un viatge d'aquestes característiques. Per fer-ho ha estat molt útil consultar altres blogs on donaven consells de com fer una bossa per un viatge tan llarg i divers, tràmits a fer abans de marxar i tot un seguit de consells útils de gent que ja ha fet una volta al món o un viatge llarg.
  2. Primer pas: Definir la ruta (sí, pots anar a pèl, però potser et trobes més problemes...), fer una llista dels països que vols visitar, el temps aproximat que t'hi vols estar a cadascú i l'ordre de visita, tenint en compte fronteres per terra, per aire o aigua. Simplement triar la ruta ja és tot una aventura! Hi ha tants llocs per veure, és tan difícil triar... i bé, per fer una aproximació dels dies que t'hi vols estar a cada país o regió, cal mirar què hi ha per veure i visitar en cadascú dels països triats, temps de transport entre ciutats, doncs no sempre és tan fàcil anar d'una ciutat a una altra amb bus. I això també és una bona feinada. El millor és agafar guies dels països seleccionats i anar mirant què t'interessaria visitar, a més a més d'anar mirant blogs o altres pàgines de turisme per tal d'agafar idees, opinions i consells sobre cada lloc al qual vols anar.

  3. Segon pas: Després està el tema assegurances, visats (si calen o no), vacunes, material (motxil·les grans, roba adient, estris tipus cordes, candaus, ...) i bé una altra pregunta clau: I els vols? Doncs o bé te'ls agafes pel teu compte o bé hi ha companyies/agències (la majoria a Londres) que tenen bitllets la volta al món, on o bé pagues per continents visitats o bé tu els hi passes la teva ruta i ells et fan un pressupost. Una altra opció és fer una combinació d'ambdues, és a dir, tenir els vols internacionals reservats per agència i el vols dins d'un mateix país o regió agafar-te'ls tu pel teu compte, que és més o menys el que nosaltres farem. Una altra avantatge de tenir darrera una agència és que també et poden donar algun que altre consell sobre la teva ruta o què podries canviar per abaratir preus i si perds un vol o hi ha algun problema tens a algú qui "en principi" t'ho hauria de resoldre.
  4. Tercer pas: Un cop ja tenim tot definit amb data de sortida, caldrà que siguem conscients que hem de deixar les coses ben arreglades a casa nostra. Per exemple, si estàs de lloguer crec que el millor és deixar el pis (sí, i tot el que comporta, fer caixes i més caixes, vendre o buscar algun lloc pels mobles, a més de buscar un lloc on deixar-ho tot mentre estigueu de viatge (família, amics)). Després deixar ben arreglat el tema factures, altres quotes mensuals (gimnàs, anglès, ...), deixar les coses arreglades a la feina (o deixar la feina). Ensenyar a la família com funciona l'skype, google talk, email, ...

Informant-nos


I bé, com a pas intermig, no està de més començar un blog! Us servirà com a mínim per tenir a la família més tranquil·la ja que penjaràs fotos i veuran que estàs bé (a part de que potser els hi feu una mica d'enveja, depenent de la foto, jejeje). Després, també us ajudarà a fer un resum del vostre viatge, és una forma de poder explicar les vostres experiències (que segur que en seran moltes) i tenir-les guardades.

I ara només queda... Començar el viatge!!

Esther

9/3/15

Vols, assegurances i visats

On i com reservar els vols?

Si has de fer una ruta llarga, on passaràs per molts països, hi ha diverses agències (principalment a Londres) que et poden fer la vida més fàcil a un bon preu.

Nosaltres ho hem fet amb Travel Nation, vam mirar opinions d'aquesta agència, i la veritat és que la gent estava força contenta, al igual que una altra agència: roundtheworldflights. Un cop acabem el viatge acabarem de donar la nostra opinió. De moment, l'única pega és que fins que no pagues es pot dir que no s'ho miren en serio i de cop tens més opcions de vols, etc... però bé, així va tot...

Avantatges agència: 
  • T'assegures tenir vols, és a dir, potser vols anar a les Fiji en temporada alta, però no ho decideixes fins un mes abans (o menys), busques vols i veus o bé que no hi ha lloc o bé que tenen preus desorbitats.
  • Pressupost ajustat. Realment et donen un pressupost ajustat, és a dir, que agafant-los pel teu compte difícilment et sortiria millor de preu.
  • Si hi ha alguna cancel·lació de vols, perds alguna connexió o algun altre problema, en principi, tens a algú a qui reclamar i qui t'ho podrà arreglar ràpidament aconseguint-te un altre vol el més aviat possible (sense costs extres).
  • Flexibilitat vols. La majoria dels vols que contractes els podràs canviar (avançar o retardar avisant amb una setmana d'antelació) sense costs i en altres només hauràs de pagar un plus (per exemple, 100 pounds).
  • T'oferiran també una assegurança de viatge (amb una mica de descompte si agafes els vols amb ells).
Desavantatges agència: 
  • Pagaràs una mica més pel canvi entre euros i pounds, simplement pel fet de pagar amb targeta o transferència bancària.
  • Has de tenir una ruta definida i dates més o menys fixades.
  • No podràs allargar el viatge de forma indefinida.

Sincerament, de moment veig més avantatges que desavantatges, especialment si tens una ruta prevista i uns mesos fixats d'estar fora.

Assegurances:

Imprescindible: Ni se t'acudeixi marxar de viatge sense!!! Mai se sap quan necessitaràs un metge, i segons on el necessitis... o et pot sortir per un ull de la cara o bé no en trobaràs...

L'assegurança t'ha de cobrir tots els dies que marxis fora. Com triar-la?
Bé, si has agafat els vols per una agència segurament també t'oferiran una assegurança, agafeu sempre la més completa, per uns quants euros més us eviteu mal de caps.

Nosaltres la vam agafar amb la mateixa Travel Nation, però hi ha d'altres com worldnomads. I també està el RACC. Si ja sou socis, teniu coberts 3 mesos, però si voleu més, cal pagar una mica més. L'única pega és que només et fan assegurança per 6 mesos màxim, per tant si estàs més temps fora no et servirà.

Al final és qüestió de mirar unes quantes, comparar i triar, però més o menys totes acaben oferint-te els mateixos serveis.

Avantatges? Tots, tindràs on preguntar si et passa res, i et podran aconsellar hospitals o llocs on anar. 

Visats:

Una forma de saber si necessites visat previ entrada al país és consultant aquesta web: visados.org.
Nosaltres els únics visats que hem hagut de demanar abans de marxar a estat:

  • Visat Índia: 88.5 eur (gener 2015), fer-ho amb un mes d'antelació per si de cas, però amb 10 dies hi hauria prou. El podeu tramitar des de qualsevol lloc, però el vostre passaport haurà de viatjar fins a Madrid. Tot i així, ara a Barcelona hi ha una seu on ells s'encarreguen d'enviar-te la paperassa i comprovar que no falta res. Ho tramita Arke BLS, allà t'expliquen quins documents necessites.
  • Visat Austràlia: gratis. En aquesta web (anglès) podeu trobar la informació. Bàsicament consisteix en registrar-se, omplir un formulari i enviar-ho. En menys de 24h t'envien un mail dient que ja tens el visat.
Altres visats com el de Tailàndia, Laos, Cambodja es fan directament quan arribes al país. Consulteu per internet sempre abans de marxar les condicions, costs i si es requereix abans de marxar el visat de tots els països que visiteu, heu de tenir en compte que alguns només són per 30 dies.

Esther

2/3/15

Ruta prevista

Una altra gran pregunta un cop et decideixes a fer una volta al món és: I ara on vaig? Quins països visito? Per decidir-ho només cal pensar llocs on ens faci il·lusió anar i després traçar una línia per tal de poder fer la volta. Bé... hi ha molts més llocs dels que anirem on em fa il·lusió anar... però en set mesos tampoc es poden fer miracles.

Aquesta és la nostra ruta prevista just abans de marxar:

Barcelona -> Delhi (Rajakstan, Agra, Varanasi)(Índia) -> Bangkok (Tailandia) -> Laos -> Cambodja -> Australia (bàsicament Darwin, costa corall, i Sidney) -> Nova Zelanda -> Fiji -> Perú -> Bolívia -> Brasil -> Barcelona.



El vols principals ja reservats són (amb possibles modificacions durant el viatge):

8 Abril 2015: BCN-Londres
9 Abril 2015: Londres-Delhi
5 Maig 2015: Delhi-Singapur-Bangkok
14 Juny 2015: Phnom Penh-Singapur-Darwin
7 Juliol 2015: Sydney-Auckland
8 Agost 2015: Auckland- Fiji
18 Agost 2015: Fiji-Los Angeles- Fort Lauderdale-Lima
7 Novembre 2015: Sao Paulo-BCN

La primera ruta que vam pensar va ser passant també per Kiribati. És un "país" al mig del pacífic que està format per milers d'illetes. La meva il·lusió era visitar-lo abans que desaparegui. Sí, en pocs anys (20 anys potser?) desapareixerà degut a l'increment del nivell del mar. També cal dir, que és el primer país on canvia l'any. Com vaig saber de Kiribati és justament per això, a finals del 1999 (uff que lluny que sona ja això...) amb tota la història de l'efecte 2000, veient el típic programa de la TV en el qual van posant cada lloc que entra al nou any, va sortir (el primer) Kiribati, i a partir d'aleshores es va convertir en un lloc on em feia gràcia anar-hi. L'única forma d'arribar-hi era passant per les illes Fiji, i per això al final han acabant formant part del nostre recorregut. Tot i que al final, el pressupost per anar fins Kiribati era massa elevat, a més a més, que realment estar allà és estar completament aïllat...així que de moment no hi anirem (qui sap si després de la primera volta al món decidim anar-hi....).


Esther