6/6/15

Camí del poblat Akha

26 maig - Arribada al poblat Akha (Part 2)

Nens al poblat Akha
Abans d'arribar el Singh va dir a la parella que possiblement s'haurien de quedar ells també al poblat perquè el camí fins a Luang Namtha des del poblat només es pot fer amb moto i després de la pluja es massa relliscós. Al final al arribar al poblat el Singh troba a un parell de persones disposades a portar-los en moto fins a Luang Namtha tot i que els avisa que hi haurà algun tros que hauran de fer caminant. Jo d'ells crec que hauria dit que preferia quedar-me la nit al poblat però ells al final s'han atrevit a fer l'aventura del viatge de tornada, espero que hagin arribat bé.

A nosaltres el Singh ens ha dit que al poble tenim dues opcions per dormir, o bé dormim amb una de les famílies que hi viuen o bé dormim al "eco-lodge" una mena de casa que hi tenen instal·lada al poble per a que hi dormin els turistes. Ens ha explicat que dormir amb les famílies del poble pot ser un problema doncs segurament a mitja nit ens despertarà la plor del bebè i que ens despertarem cada cop que algú surti de casa per anar al lavabo. Ens ho ha pintat bastant desastre així que al final hem optat per el eco-lodge per poder dormir una mica i descansar per demà.

Les vistes des de l'eco-lodge
El poble és bastant semblant a algun dels que havíem vist a Mae Salong, de fet, en aquest poble l'etnia majoritària són els Akha, la mateixa etnia que vam veure en algun dels poblats de Mae Salong. Són d'origen xino però fa centenars d'anys que viuen en aquesta zona i parlen Akha un idioma que escriuen amb caràcters xinos. El Sigh ens ha explicat que avui en dia quasi tots parlen també Lao i que per tant ell també hi pot parlar però que d'anglès res de res.

Dona Akha a casa seva
Després de fer una volta per el poble sembla que la gent s'alegra de veure'ns però clar la comunicació és un problema, només els hi podem dir hola en lao perquè és una de les poques coses frases que hem pogut aprendre. Després de la caminada, la gran suada i la pluja ens agradaria rentar-nos una mica i canviar-nos una mica de roba així que el Singh ens porta cap al "eco-lodge". Una caseta de bambú amb una única habitació on dormirem nosaltres dos i el Singh però bé, ja ens esperàvem una cosa així. El problema és que no podem anar a banyar-nos al riu perquè per la pluja ara està marró de tota l'aigua que ha baixat de la muntanya així que simplement ens canviem una mica de roba i ens rentem amb una font que hi ha al poble.

Per sopar el Singh ens ha preparat unes verdures saltejades acompanyades de grans quantitats de sticky rice. No sé si és per que teníem molta gana però ens ha agradat molt. Ja després de sopar hem estat parlant amb el Singh mentre preníem una Lao-beer la marca nacional de cervesa. El problema és que l'anglès del Singh no és massa bo i no sempre és fàcil fer-se entendre però hem passat una estona agradable. 
Un carrer del poblat Akha

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada