25/2/15

Per què fer la volta al món?

Potser és una de les preguntes que us podeu fer. Doncs la resposta és senzilla: una il·lusió (i només una vida per fer-la). M'encanta viatjar i descobrir llocs, noves cultures, ... Des de fa molts anys que aquesta idea em passava pel cap, però el més difícil era trobar el moment més adient. I crec que és ara (final d'una etapa, no tenir 18 anys i tenir prou estalvis). Acabo d'acabar el doctorat en mates i no tinc clar què fer amb la meva vida, ie, a què dedicar-me (recerca o no recerca) ni on (tot i que la probabilitat d'anar fora és més alta i la veritat m'agradaria provar de viure a un altre país). I bé, és el primer moment on tinc prou estalvis per fer-ho, tot i que realment pel que he anat veient d'altres blogs acabes gastant al mes el mateix (o menys, això depèn del país on estiguis) que simplement quedant-te a Barcelona (quan torni faré comptes i us explico aquí tenim els comptes del viatge). Estem parlant de viatjar una mica motxilero, sinó clarament pot sortir mooolt car un viatge.
L'altra pregunta és sola o no? Pel que sembla tindré un company de viatge, la meva actual parella, en Miquel (també conegut com en Teixi). La veritat em ve més de gust anar amb algú de confiança, doncs tristament en alguns països la dona encara ha de recórrer un gran camí per arribar a la igualtat. Tot i això, també he llegit que, sempre i quan no et fiquis on no et toca i tenint una mica de seny, no hi ha cap problema. A més a més, que viatjant sol/a sempre aniràs trobant gent pel camí i al final mai acabaràs estant sol. Així que aquesta experiència serà compartida (a no ser que ens emprenyem a mig camí... ejem, ejem... tot i que també és un bon repte passar set mesos o més amb la mateixa persona, sense acabar tirant-te els plats al cap o la motxil·la...) i espero que sigui molt satisfactòria.


Vall d'Aran Agost 2014. Estany de la Restanca

Esther

3 comentaris:

 1. Bon dia! (O 'Hello, World!' :P)A mi ja m’heu fet venir ganes de tancar l’ordinador i posar-me a fer la motxilla, encara que sigui per tornar a la Restanca (tot i que això potser millor a l’estiu, ara seria més moment de Nova Zelanda) ;)
  Seguiré el blog amb il·lusió. I encara queda per la sortida, però: BON VIATGE!!!

  ResponElimina
 2. Hola Esther!!!!
  He vist la notícia a El País linkada des de la web de la Facultat...
  No sabia res de tu des que vas venir a buscar els títols i em vas passar aquest blog...
  Així que a Torí, Felicitats!!! espero i desitjo que estiguis gaudint molt
  Respecte al blog... Ara que me'l torno a mirar... dius que a la tornada faràs "comptes" i ens expliques... hi són en algun lloc? l'hi estic donant voltes (segur que després acaba en no res i continuo amb la rutina grisa del dia a dia...;-S) a fer un viatge més o menys llarg i en tinc curiositat, saber quants estalvis necessites ajuda... Una abraçada ben forta. Júlia (FME)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Júlia!!!

   Doncs tinc pendent fer moltes més entrades... i sí tens tota la raó que aquesta també falta.

   Et comento, nosaltres vam gastar 11000 eur per cap amb tot (vols, assegurances, hotels, tot tipus d transports, menjars, entrades a museus, etc etc) per 7 mesos. Cal dir que si treus Austràlia i Nova Zelanda el pressupost baixa molt, ie, t'estalviaries uns 3000 eur (per cap), doncs són els països més cars on vam estar, especialment Austràlia on els diners sembla que et volin de les mans. Nova Zelanda és més tipus Espanya / Itàlia a nivell d preus. Els vols 2375 GBP (preu Abril 2015) i l'assegurança per 7 mesos 319 GBP (preu Abril 2015).
   A tot això cal dir que vam fer de tot i no ens vam estar de res q ens vingués de gust fer, tot i que en general anàvem bastant de motxil·lers i passavem nits a albergs / hotels ben baratets.
   En quant pugui faig una entrada explicant una mica més però a gran trets és aquest el resum dels comptes del viatge. Qualsevol cosa, dubte o més detalls no dubtis en escriure'm!!! :D
   I... realment és una experiència genial... t'ho recomano... la rutina sempre hi serà i hi podràs tornar quant vulguis uns mesos fora al llarg de la teva vida no són res! I el món no canvia gens en aquells mesos... vius un munt d'experiències en poc temps mentre el dia a dia no canvia. Oju que la tornada d'un viatge de l'estil és dura...
   Una forta abraçada!!

   Elimina