21/3/18

Kaikoura: pas de balenes

25 juliol - Kaikoura i la fauna marina

Bon dia des del paradís de Kaikoura!

Si us pensàveu que l'espectaularitat de Kaikoura havia acabat us estàveu equivocant! Doncs avui anem a veure balenes!! Sí, també també, aquí hi ha un munt d'animals! Ahir ens vam informar sobre preus, sobre si era temporada de pas de balenes.

Ens comencem a acostumar a aquestes preciositats


Hi ha algunes que hi viuen tot l'any en aquesta zona, però hi ha d'altres que durant el seu peregrinatge d'un lloc a un altre passen per Kaikoura, (jo també ho faria si fos balena, jejejeje). També fan excurions amb kayak, òbviament no per veure balenes sino dofins i foques, però donat que estem a ple hivern no és molt encoratjador...

Cua de catxalot

Al Kaikoura Canyon, és a dir, la zona de costa de Kaikoura, es poden trobar "sperm whales" (catxalots / cachalotes), durant tot l'any, els exemplars venen a Kaikoura a alimentar-se donada l'abundància d'aliments i nutrients que hi ha a la zona. En canvi, durant els mesos de juny i agost, per exemple, les "humpback whales" (balenes geperudes / jorobadas), abandonen les gelades aigües antàrtiques i es dirigeixen cap al nord, cap a les aigües tropicals de per exemple Tonga i Austràlia. En el camí, fan parada de descans a Kaikoura, reposen una mica del llarg viatge abans de reprendre'l de nou.


Estem molt emocionats pel fet de poder veure balenes, però també sabem que pot ser un desastre i que non en veiem cap... a veure si en tenim sort...

I aquí en tenim un altre catxalot!
I en un com aquest anàvem nosaltres
La companyia amb que ho fem (també es pot fer vol amb helicòpter per veure-les des de dalt) fa servir un radar per detectar sons, respecten les distàncies i no es creuen en el camí de les balenes, no pots ficar-te davant d'elles perquè interfereixes la seva ruta. Aquí podeu trobar (en anglès) algunes regles de com apropar-se a tots els animals marins que hi ha per la zona.

In fraganti

I bé el resultat és... tres catxalots, dofins, foques i una balena geperuda!!! La primera balena s'ha fet esperar una mica, però després hem agafat ritme. L'únic que només veus part de l'esquena i la cua de quan es tornen a enfossar. Les balenes surten a respirar entre 20 minuts o els catxalots poden arribar a estar sota l'aigua fins una hora i mitja!!

Preciosos i divertidíssims dofins foscos


Quan estavem tornant hem vist un munt de dofins foscos (dusky dolphins) saltant al voltant del vaixell, és a dir, estaven jugant amb el vaixell. Són molt divertits! Alguns salten de forma sincronitzada!! També hem vist foques que treien el cap com per dir: què feu vosaltres aquí? I bé, per acabar de rematar la sortida al mar hem pogut també veure una balena geperuda! Òbviament tornem a veure foques i ocells a mansalva però clar... ara ja ens hem acostumat!

La  balena geperuda!!

Després de l'intens matí ple de sorpreses increïbles hem anat a dinar al BBQ fish per fer un "platter", plat recomanat a la zona que consiteix bàsicament en fregits de peix i marisc. Cal dir que no era un gran què aquell que hem provat.

I aquí tenim el "platter"

Com veieu els dies a Kaikoura són espectaculars, llàstima que demà anem ja cap a Christchuch! Però qui sap... potser tornem a passar-hi en el camí de tornada a Picton...

Esther 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada