14/3/18

Kaikoura: un lloc per enamorar-se

24 juliol - Kaikoura: el paradís natural

Ok.. com comentar l'entrada d'avui... mmm...

M'alço, som a una habitació on la porta i la paret a l'exterior són tot vidre, aparto la cortina, i què veig?

Bon dia Kaikoura!

Una sortida de sol, a l'esquerra muntanyes nevades a la dreta el mar. Què més es pot demanar? Doncs durant el dia ho descobrirem :P


Foques pel camí, mai hagués dit que diria això!
A part de la cara de felicitat,
estem descobrint
petxines novazelandeses


Com veieu la primera impressió de Kaikoura és molt bona, vam arribar quan ja era fosc i no es veia res, i aquest matí ens trobem aquesta espectacular panoràmica. Després d'esmorzar anem a fer la ruta a peu per la península de Kaikoura.


La reina de les foques
Tot arribant, en el mateix aparcament què ens trobem? Foques!!!! Una monada!!! Grans, petites, totes prenent el sol tranquil·lament! En teoria no et pots apropar a menys de 2 metres, ja sigui per seguretat com per no tocar-les la moral, però cal dir que algunes d'aquestes foques és difícil mantenir-les a més de dos metres! Són al camí dormint!


Biodiversitat
També hi ha vaques, tot i que són
menys extòtiques que les foques Bé, per la ruta per la península ens trobem tot tipus d'animals: més foques, vaques, diferents tipus d'aus i ocellets. En particular, ens fan molta gràcia els anomentats "fantail" (cua de ventall), endèmics de Nova Zelanda, els quals mai paren quiets i és molt difícil de fotografiar-los!!!

Fantail, prova superada!
Foto feta a aquests petits
ocellets hiperactius!
Moníssimes!

A tot això, a part dels animals, com podríeu esperar un paisatge per enamorar-se! Al blog només hi ha una mínuscula representació de les fotos que fem però podeu imaginar que la proporció a Kaikoura encara serà més petita respecte totes les fotos (i vídeos) fets!!

No calen paraules

Després del fantàstic matí i després de dinar anem a una altra zona de Kaikoura on diuen que hi ha una petita colònia de blue penguins (pingüins blaus), és l'espècie de pingüí més petita del món. Estem una estona mirant i mirant, i esperant, no veiem cap pingüí, però no passa res, tindrem més oportunitats per veure pingüins. De mentres ens entretenim mirant totes les petxines que hi ha per la vora del mar, hi ha un tipus de petxina preciós! S'anomenen "paua" o "abalone" són endèmiques de Nova Zelanda. A tot aixì, estem a una zona de port, on estan tornant barques de pescar, i podem veure com porten un peix fresquíssim!


Tot a Kaikoura és espectacular,
fins i tot la sortida de l'aigua dels vaixells

Tenim natura, tenim animals salvatges a dos pams, un paisatge espectacular, mar, muntanya: ok, m'he enamorat, me enamorat de Kaikoura!!!


Bona nit Kaikoura


Esther

1 comentari:

  1. De fet, ara tots els cartells (i documents amb info) diuen que amb les foques i lleons marins mantinguis una distància mínima de 10 metres, i de 20 metres si hi ha cries...

    ResponElimina