11/4/16

Canviem d'illa: d'Austràlia a Nova Zelanda

6-7 juliol - Ens acomiadem d'Austràlia i arribem a Nova Zelanda!

Avui és el nostre últim dia a Austràlia després de dues setmanes i acabem la nostra ruta a Sydney, demà de bon matí agafem un vol cap al destí més desitjat (almenys per part meva, jejeje), Nova Zelanda, i no pel senyor dels anells, sinó perquè és un país que sempre m'ha atret i del qual espero no sortir decepcionada com ha estat d'Austràlia. Això sí, visitarem el país dels kiwis en ple hivern! Però què hi farem, segur que és maco igualment i les temperatures no són extremes així que no passa res, mentre no ens plogui gaire...

Recorrent la costa de Sydney

Ara bé, passarem d'un país (Austràlia) on ben bé tot animal és perillós / verinós a un país on tots els mamífers no aquàtics que hi ha són introduïts pels europeus i on no hi ha cap bitxo que et pugui matar (o això creiem). Però bé, deixem de parlar de Nova Zelanda i adavantar aconteixement, que ja en tindrem temps durant tot el proper mes i centrem-nos en el dia d'avui a Sydney.

Tornem a tenir un dia esplèndid tot i el fred al qual poc a poc m'estic acostumant... sí sé que no fa tant de fred, però ja us dic que després de viure en només època d'estiu durant els últims tres mesos es nota molt el canvi brusc de temperatures. Avui passarem el dia passejant pel jardí botànic del qual ahir no en vam tenir prou temps per passejar per tot el parc, avui ens centrarem més en la part del parc més de jardí botànic. Com a sorpresa tornem a trobar cacatúes en llibertat al parc i cartellets on diu que sisplau no robis plantes i que si veus algú que ho estigui fent que avisis! Això sí que ens ha sorprès ja que a Austràlia no ens esperàvem gent robant plantetes al jardí botànic!

Continuem el passeig per la zona de l'òpera i el port i acabem a unes galeries que ens recorden a les galeries del centre d'Europa, amb boutiques, botigues de xocolates, etc..

Adéu Austràlia!

Avui toca tornar a fer les bosses, feina de la qual comencem a ser uns experts i sembla que cada cop hi caben més coses a la motxilla, tot i que cal dir que vestits amb roba d'hivern les dues motxilles s'han aprimat força! I demà a llevar-nos aviat que ens espera un dia llarg...

Ja som a dia 7 de juliol i ens llevem aviat per arribar a l'hora a l'aeroport. Si tot va bé sobre les 15h serem a Auckland, no, no està tan lluny Sydney d'Auckland, però hi ha dues hores de diferència (en aquest cas que perdem). Les previsions meteorològiques a Auckland pels propers dies no són gaire bones, s'esperen pluges, però fins que no hi siguem encara tenim l'esperança de que no plogui. Un cop a l'aeroport d'Auckland avisem als de Jucy (la companyia amb la que llogarem una nova campervan, sí, tornem a tenir un vehícle verd, verd!) perquè ens vinguin a buscar per recollir l'autocaravana. Les noies que ens atenen són simpàtiques però no ens expliquen res de com funciona la nova campervan i ens donen un DVD on se suposa que explica com funciona l'automòbil, DVD el qual no mirem perquè gràcies a l'experiència amb els altres vehícles llogats sabem ja com funciona tot i per a què serveix cada cosa. I sí, la campervan té DVD!! Però més tard descobrirem que no funciona... hauríem d'haver provat si funcionava abans d'agafar la campervan... però no ho vam fer, tot i que igualment crec que no ens l'haguessin canviat. Un cop a la campervan, i com les previsions indicaven amb un temps poc agradable (està plovisquejant) fem el ritual d'anar al supermercat més proper per comprar menjar i omplir així la nostra nova caseta. Tot seguit, emprenem ruta cap al nord. El nostre objectiu és arribar a Whangarei a passar la nit. Whangarei es troba a poc més de dues hores des d'Auckland, però el que no ens esperàvem era el gran embús per sortir de la ciutat!!

Avançament: L'illa nord de NZ ens recordarà moltíssim a Irlanda
Déu meu però si aquí viuen quatre gats!! Com poden haver-hi tants cotxes!! Recordem que a Nova Zelanda entre les dues illes hi viuen poc més de quatre milions d'habitants, és a dir, amb una densitat de població 5 cops inferior a la d'Espanya! I a l'àrea metropolitana d'Auckland hi viu la meitat, un milió i mig, però és que a Barcelona (metropolitana) hi viu més gent que a tota Nova Zelanda! I no hi ha tant de trànsit!! A tot això s'ha de sumar que donat que estem a ple hivern es fa fosc a les 17h... per tant si hem arribat a les 15h a l'aeroport, hem agafat la campervan i anat a comprar podeu suposar que ja tot es fosc, i aquí és fosc del tot un cop t'allunyes uns pocs quilòmetres del centre de la ciutat. Ah, i clar, no podia faltar que comencés a diluviar!! I... sí, tenim un altre cop una campervan amb canvi de marxes automàtic però el qual fa una mica el que li dona la gana... així que a sobre això...
Passem una estona d'atabalament entre cotxes, pluja, canvi de marxes que fa el que li dona la gana, però un cop ens anem allunyant d'Auckland el trànsit es calma...ara bé, tot és fosc com la gola del llop, i s'han de portar les llargues per veure alguna cosa...i els pocs cotxes que hi ha a la carretera ens avancen. Realment és força estrany mirar pel retrovisor i veure tot negre... això és degut a que la majoria del temps no tenim cap cotxe darrera i per tant no hi ha cap tipus d'il·luminació. Ens plantegem fer parada abans d'arribar a Whangarei, però la veritat és que no hi ha gaire cosa per parar-hi... i al final acabem passant la nit a la platja d'Uretiti, prop a Ruakaka un lloc gratis amb uns lavabos al costat, a pocs quilòmetres de Whangarei, el qual ja el visitarem demà. Arribem passades les 20h i després d'un llarg dia sopem i anem a descansar...

Per anar-vos fent un avanç de l'ambient a NZ (Nova Zelanda)

A Nova Zelanda, per contra d'Austràlia, hi ha una aplicació CamperMate on et diu tots els llocs on pots fer nit de forma gratuïta o a baix cost pels diferents tipus de vehicles (selfcontained o no selfcontained), que ve a ser si no deixes residus (selfcontained) o si en deixes (no selfcontained), que de forma més clara consisteix en si tens un dipòsit on va l'aigua de la pica o no i si tens un WC portàtil o no (sí... ja us explicaré això del WC portàtil...). Aquesta informació a part de trobar-la a l'aplicació on també t'indica els llocs on hi ha dutxes la pots aconseguir als centre d'informació de cada ciutat / poble. Els encarregats de cuidar les zones d'aparcament i també de fer complir les normatives (és a dir, vigilar si estàs a un lloc on no pots aparcar o si ets a una zona per selfcontained i no ho ets multar-te o bé, vigilar que tothom pagui als aparcaments per passar la nit on has de fer un donatiu pel manteniment) són els anomentats "rangers". I cal dir que sí que existeixen i sí que comproven tot el que us acabo d'esmentar.
Com podeu suposar hi ha molts més llocs per passar la nit per vehicles selfcontained, aquest és un dels principals motius pel qual vam agafar una campervan selfcontained a l'illa nord. Això ens estalviarà molts mals de caps a l'hora de buscar llocs econòmics per passar la nit, que en la majoria dels casos serà gratuït llevat a les zones més turístiques de Nova Zelanda.

La nostra nova casa durant dues setmanes
 per l'illa nord de Nova Zelanda
I bé, ja som a Nova Zelanda! Demà comença la nostra aventura a aquest país on tinc unes grans expectatives!

Esther

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada