22/5/16

De Kauri a Kauri

12 juliol - Descobrint els boscos únics de Nova Zelanda!


Ens llevem al bonic càmping al costat de la platja, però no el podrem gaudir gaire, ni el passeig marítim (o un caminet al qual podem anomenar així) que resegueix la costa. Opononi i Omapare són llocs per tornar, especialment a l'estiu deu estar molt bé la platja, que al contrari de les d'Austràlia no són mortals.... I no podrem gaudir aquests poblets tant com ens agradaria ja que tenim ganes de veure mil coses més d'aquest país i tot i així ja us avanço que ens quedarem amb les ganes de veure més coses! Així que una tornada a Nova Zelanda està assegurada en algun moment (espero que no gaire llunyà).

Avui visitarem boscs de kauris. I ara bé, què és un kauri?

Waipua Forest Park: un super kauri

Els kauris són arbres autòctons de Nova Zelanda, i és la espècie més voluminosa (el diàmetre del seu tronc pot arribar als 5 metres) del país (tot i que no la més alta). Els boscs d'aquests arbres són uns dels boscos més vells que existeixen, tenint en compte que hi ha ancestres de kauris ja des del juràssic (fa 100-200 milions d'anys). Donada l'alçada d'aquests arbres (potser 50 metres), hi ha moltes espècies que viuen a la part de dalt del kauri, com falgueres que fan ús de la gran copa d'aquest arbre per poder viure tranquil·les. El fet, és que aquests boscos abundaven a tota Nova Zelanda, però encara no se sap perquè exactament van començar a desaparèixer i ara només queden unes poques regions i boscos d'aquesta peculiar espècie d'arbre, tot i que el canvi climàtic i durant un llarg període l'ús massiu de la seva fusta, també està o ha ajudat a la seva desaparició. Si busqueu més informació sobre aquests antiquíssims arbres trobareu que són una mostra de supervivència i adaptació.

Zona boscosa de Waipua Forest Park
Mida dels troncs...versus... mida de l'Esther
Ara bé, després d'aconseguir parar la destrucció massiva d'aquests arbres i boscos dels quals en queden ben pocs, resulta que ha aparegut una malaltia causada per un fong que afecta de forma greu a aquesta espècie, fent que un cop l'arbre té la malaltia sigui impossible salvar-lo. Per aquest motiu en tots els boscs i parcs de Nova Zelanda ens hem de desinfectar les bambes / botes tant a l'entrada com a la sortida per tal d'evitar transpostar les espores d'aquesta malaltia o alguna altra i no contagiar més boscs ni zones amb vegetació.

Primer de tot ens dirigim al Waipoua Kauri Forest, el bosc de kauris de Waipoua. Encara el sol no ha escalfat prou i el dia està una mica tapat, a més que a l'estar en un bosc l'humitat és molt més alta i la sensació de fred molt més! Si fins i tot hi ha petites gotetes congelades a l'herba...Tot i així i em l'esperança que el sol comenci a escalfar una mica més comencem una petita ruta pel bosc de kauris gegants. El parc té unes quantes rutes, de 10 min fins una hora i mitja que anirem fent al llarg del matí. Amb elles descobrirem els kauris i les seves gegantines mides!


Finalment al Trounson Kauri Park, farem de nou una ruta per un bosc de kauris, sí, avui és el "kauri day". Cal dir que el temps ha millorat i fa sol, això fa les passejades molt més agradables i maques. Com a curiositat, just a l'entrada de la ruta hem vist un conill gegant! No sé si és que aquí no se'ls mengen i per això tenen aquestes mides, però us asseguro que aquest conill dóna de menjar a unes quantes persones!!
Conill per donar de menjar a tota la famíia
al costat del Trouson Kauri Park
I bé, entre bosc i bosc de kauris se'ns ha passat el dia, i ara ens dirigim cap a Auckland, la capital d'aquest paradís. Buff... quines poques ganes d'apropar-me a la ciutat... només de pensar-hi en l'embús que vam agafar el primer dia només per creuar la ciutat...

Però, al final decidim no arribar a Auckland i ens quedem just al nord, a Orewa, que ja pertany a la zona de Auckland però està fora de la ciutat a un aparcament al costat del club de surf.
Un cop hem aparcat, aprofitem la poca estoneta que encara queda de sol, o vaja els últims rajos de sol del dia, per fer una passejada per la zona. Orewa és un poble de platja (sí, us ho heu pogut imaginar pel tema de que era un aparcament ple de surfistes), i la veritat és que és un bon lloc per viure-hi si treballes a Auckland. És tranquil, a pocs minuts (sense embusos) d'Auckland i amb un bonic paisatge al costat de la platja.
Orewa, petit poble de platja al costat d'Auckland
I bé, entre una cosa i l'altra ja s'ha fet de nit... així que demà continuarem amb la nostra expedició per Nova Zelanda!


Esther

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada