11/4/18

Penguin's day!

28 juliol - Visites concertades amb els pingüins de Oamaru

Avui sortim de la ciutat de Christchurch en direcció Oamaru i bàsicament el nostre matí consisteix en fer carretera.
Oamaru es caracteritza per les seves colònies de pingüins a la costa, més en concret colònia/es de pingüins blaus (blue penguins), que és l'espècie de pingüí més petita del món i també té colònia/es de pinguins grocs (yellow penguins), sí, serà la nostra segona Kaikoura ;)


Entrada al museu Steampunk de Oamaru

Un cop arribem a Oamaru primer de tot passem pel l'oficina d'informació. I què ens trobem com a informació? La noia ens dóna un mapa del poble i ens explica a tal hora arriben els pingüins grocs aquí i a tal altra els blaus en aquesta zona. No ens ho podíem creure que cada espècie tingués els seus horaris i a més tan marcats!!! El dia (tot i que més aviat la tarda) es pot dir que començava surrealista...


Sense paraules
 (penguins crossing: pingüins creuant,
slow: a poc a poc)
Ens allotgem a casa l'Agra, realment molt recomanable, et fa sentir com a casa teva i a més et dóna molta informació sobre la zona, els pingüins i com ha anat canviant tristament aquest turisme de pingüins fins avui dia. On bàsicament una empresa s'ha apoderat d'un tros de costa on arribava una de les colònies de pingüins blaus (cosa en teoria il·legal) i fa "l'espectacle" de fer veure els pingüins com si fossin animals de circ, fent pagar uns quants bitllets als turistes als quals no els hi està ni permés fer fotos!! Aquest fet ha fet que els pingüins deixin d'anar a buscar menjar (ja que el tenen sense haver de nedar quilòmetres i quilòmetres) de forma que una de les colònies de pingüins que abans bàsicament eren feliços passejant per tot Oamaru al vespre...Tal com dic, imagineu un poble de costa on per la nit et trobes un pingüí al voltant de la porta d'un bar! Doncs tot això s'ha i s'està perdent... Sé que aquest blog no atravessarà gaires fronteres però per aquells que els hi arribi podran saber on NO ANAR (tot i que com sempre és una opinió...).
Parc peculiar a Oamaru, Esther sentint-se hamster
Després de dinar i xerrar amb l'Agra una estona anem a fer el nostre recorregut a la recerca de pingüins. Els primers en tornar en teoria són els grocs. Anem fins al mirador des d'on es poden observar. Cal dir que fa fred i vent i l'espera junt amb algun turista més no és gaire agradable.

Platja d'arribada dels pingüins grocs (des del mirador)
A més el mirador està prou lluny per no espantar els pobres pingüins que si veuen o senten soroll no surten. Però... l'espera valdrà la pena!! Allà surt un pingüí (moníssim!!!) xino xano, observant el seu voltant, creua la platja i s'endinssa en els matolls!!! Gràcies càmera per tenir tant de zoom (60x)!!

Preciós! Pingüí groc sortint xino xano de l'aigua! (des del mirador)
Ara toca anar el torn dels pingüins blaus. Els esperem a una de les zones properes al lloc de l'espectacle per on poden també arribar, però no en veiem cap...

Val la pena fer una volta per Oamaru
Casa l'Agra
Tornem a casa l'Agra, la qual a la tarda ens ha acompanyat amb el seu cotxe per fer-nos veure les zones que hauríem de visitar amb paciència per veure els petits pingüins blaus, però ho deixem per demà després de sopar, avui estem ja força cansats... i podem dir que satisfets amb el fet d'haver pogut veure almenys un pingüí groc sortint de l'aigua!

Bona nit!

Esther

1 comentari:

  1. És terrible, ja em comença agafar prou lluny per mirar-me els posts amb nostàlgia... xD

    ResponElimina