16/5/18

Un poble del Far West: Arrowtown

1 agost - Cap a Queenstown després d'anar a buscar or!

Avui ens llevem sabent que passarem la nit a casa de les amigues novazelandeses que vam fer a la selva laosiana, és curiós com les relacions en viatges d'aquest estil són completament diferents a les que es poden fer en el dia a dia. Suposo que és degut a que tots estem en la mateixa situació i normalment en països molt diferents a nivell cultural dels nostres, però acostuma a passar que intercanvies quatre paraules, o ressols un dubte de com anar a un lloc o qualsevol cosa per l'estil i en dos minuts prens una confiança (òbviament si et cau bé o sents un cert feeling) amb aquella/es persona/es que necessitaries mesos per prendre-la en una situació similar durant l'habitual dia a dia.

Antic poblat miner xinès a la vora del riu a Arrowtown

En el camí que ens portarà a Queenstown, fem una parada a Arrowtown, ciutat històrica per les mines d'or i que sembla sortit directament d'una pel·lícula del Far West

A Arrowtown, va haver-hi un important assentament xinès a finals del segle XIX i principis del XX, a partir del descobriment d'or en el riu (l'Arrow River) al 1862. Molts dels treballadors encarregats d'extreure l'or provenien de xina (res nou, menor preu per mà d'obra... i la feina era massa pesada pels europeus on no els hi compensava la feina pel que podien guanyar). Degut a la trobada d'or, la ciutat i els seus entorns es van popularitzar i la ciutat va multiplicar la població per 7!!


Estem al Far West! En directe és més espectacular!

 Avui dia encara es troben nombrosos edificis ben preservats de l'època, usats tant per europeus com per xinesos immigrants que van treballar a la cerca d'or.

Fem una excursioneta pel poble, hi ha la ruta minera, apta per tots els públics. I com ja hem mencionat la zona poblada sembla extreta d'una pel·lícula del Far West! Som realment a l'època de les mines amb un toc americà!

Vistes des de... la casa de la Kat i la Sam! Som a Queenstown
Després de la nostra parada, a Arrowtown en dirigim a Queenstown, a casa de la Kat i la Sam, on ens havien deixat la clau de casa dins d'una sabata! Nova Zelanda és encara un país increïble... Elles estaven esquiant i tornaven més tard que nosaltres així que ens deixen la clau davant la porta, dins una sabata...

Pau i tranquil·litat al parc de Queenstown
Al tard vespre arriben i sopem amb elles, realment fa molta il·lusió retrobar persones a les que has conegut pocs mesos abans en una situació completament diferent i que t'ofereixen allò que tenen, doncs de fet vam dormir un al sofà i l'altre al terra (podeu imaginar qui va dormir on, jejeje).

Esther

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada