4/6/15

De Tailàndia a Laos per terra

25 maig - Travessant fronteres

Avui el nostre objectiu era travessar la frontera Chiang Khong (Tailàndia) - Huay Xai (Laos) i agafar el bus cap a Luang Namtha, la nostra primera parada en terres laosianes.
El primer pas és agafar un tuk-tuk fins a la frontera (150 bahts, 2 persones), després esperar a que obrin la frontera (cosa que és a una hora incerta), en aquest cas uns minuts abans de les 8h. Primer control ok. Ja podem sortir de Tailàndia sense problemes. Ara hem d'agafar un bus (no pots passar caminant, només en cotxe o bé en aquest bus) per creuar el pont que creua el Mekong i uneix els dos països asiàtics (50 bahts, 2 persones). I ara és quan arriba el moment d'omplir un formulari, adjuntar una foto tipus DNI i pagar els 35$ per poder entrar a Laos i estar-hi com a molt 30 dies. Sortosament tot ha anat bé, ara només faltarà arribar a l'estació de busos agafant un altre tuk-tuk(200 bahts, sí aquí encara es pot pagar en bahts!) i creuar els dits perquè no haguem perdut el bus a Luang Namtha.
Sembla que el dia va força bé, perquè en comptes del bus de les 9h (el qual estaríem a punt de perdre) hi ha el bus de les 10h amb aire acondicionat (i cap altre més bus cap a Luang Namtha). Comprem els tickets (60000 kips per persona) i a esperar.

Esperant a la banda tailandesa a que obrin la frontera

 De mentres comencem a parlar amb una parella de neozelandeses (bé, una d'elles era de Praga, però portava 2 anys treballant a Nova Zelanda) que també aniran en el nostre mateix bus i també tenen previst fer un trekking per la selva. A tot això el nostre bus ja està preparat i ara és quan ve la sorpresa: té dos pisos tipus llits! Vale, són 5h de viatge, són les 10 del matí... la majoria de gent també es queda una mica parada pel bus especialet en el que hem d'anar.

Bus llit Huay Xai - Luang Namtha

Després d'un viatge amb una quantitat de corbes considerable (tot i que la carretera està en molt bon estat) ens adonem que els locals no estan gaire acostumats a les corbes (o bé a agafar busos), perquè hi ha uns quants que abans d'arribar estan vomitant en les bossetes que ens han donat per deixar les sabates!

Bé, som a Luang Namtha! Vaja.. a l'estació de busos... ara toca negociar un altre tuk-tuk fins arribar al centre de la ciutat, aquest cop les neozelandeses agafen la paraula i negocien ella el preu per a tots (15000 kips per persona). En 15 minuts ja som al centre (bé, hi ha un carrer principal i poc més...) i anem a preguntar i mirar una habitació al primer guesthouse que veiem. Per fi! Ja som a Laos!


La moneda local és el kip, i perquè us feu una idea, 10000 kips és 1 eur (aprox), així que com podeu imaginar en aquest país quan treus diners del caixer ets milionari!!! Ho haurem d'aprofitar i conformar-nos ens ser milionaris aquí... dubto que ho siguem en algun altre lloc... També, cal afegir que Laos és un país comunista, on la majoria de gent viu de l'agricultura de subsistència.

Valents creuant el pont de bambú en moto
El carrer principal està ple d'agències que organitzen trekkings per la jungla, dins del parc protegit nacional Nam Ha i altres activitats esportives. Ja teníem una agència mirada, la qual tenia molt bones crítiques i finalment també és la que més ens convenç: Along the Nam Ha. Trekking de dos dies, amb nit a un poblat Akha, pel parc nacional, amb un guia en anglès. Demà sortim!

Família d'una petita vila al costat de Luang Namtha

Ja són les 16h o així i ens tornem a trobar amb les neozelandeses (les quals són veïnes d'habitació), són molt agradables i aventureres i ens conviden a fer una cervesa al guesthouse, aquesta serà la nostra primera Lao Beer! Aquí l'ampolla és de 640ml (per 10000 kips)!

Acabem el dia fent una volta una mica allunyada del centre per tal de buscar un dels poblats de les rodalies, i ens trobem un pont super mono fet de bambú, el qual han de refer cada cop que passa la temporada de puges (de Juny a Octubre). Cal dir, que les motos hi passen tranquil·lament...tot i que a mi em faria una mica de por passar-lo en moto o en bici!

Pescador a un petit afluent del riu  Nam Tha

El nostre guesthouse està just al centre del poble, així que per anar al mercat de nit a sopar només cal que creuem el carrer.

I demà comença l'aventura!

Esther

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada