26/6/15

Compartint el bus amb el gall

10 juny - Viatge fins a Pakse

El gall del bus
Avui hem anat de Tha Khek fins a Pakse. Realment on volem anar és més al sud, a les 4000 illes, just a la frontera amb Cambodja. El problema és que des de Tha Khek és un recorregut massa llarg així que millor fer parada a Pakse, des d'on serà més senzill buscar després transport fins a les 4000 illes.

Ja pensàvem que ho havíem vist tot en els busos asiàtics però avui hem anat un pas més. El bus que teníem reservat és el que aquí diuen un bus VIP que essencialment vol dir amb aire condicionat i una mica més còmode que els busos locals. I bé, poc després de pujar al bus veiem que entra al bus una dona amb un gall. Amb el gall agafat per les potes s'asseu al seient que tenim al costat i al veure la meva motxilla de mà la senyala i em diu alguna cosa en Lao, òbviament no entenem res del que ens està dient així que li diu el mateix a més persones que estan al bus i aleshores descobrim que el que volia era bosses de plàstic. Amb una habilitat considerable fica el gall dins d'aquestes bosses de plàstic de forma que només li queda fora el cap i l'enganxa al seient de davant. Una imatge val més que mil paraules per descriure el pobre gall amb la camisa de força. Ens imaginàvem que el gall es passaria el viatge cridant doncs no crec que sigui molt còmode anar així però no, no ha dit res en tot el viatge en bus. Fins i tot ha estat dormint! i clar com sabem que el gall estava dormint doncs perquè al contrari que en la foto el cap li penjava de forma prou graciosa (no hem pogut fer foto d'aquest moment!) i a la mitja hora s'ha tornat a despertar. Un parell d'hores més tard ha baixat la dona amb el seu gall però poc després algú ha pensat que era bona idea ficar música al bus i han ficat 3 videos de karaoke tailandès al bus, a més a un volum molt alt i quan s'ha acabat el dvd han ficat un altre! Aquí és molt popular això del karaoke però no pensava que ho fiquessin a un bus, per sort ningú s'ha ficat a cantar si no podria ser prou pitjor jajaja.
El "magnífic" karaoke aisàtic al bus
Al arribar a Pakse hem anat al guesthouse que havíem buscat però estava tancat per reformes així que hem anat a mirar un que ens ha recomanat el conductor del tuktuk. Ens ha semblat molt car però preguntant a uns turistes que hem vist al carrer hem trobat un que estava prou bé 100 metres més enllà. Ja estàvem prou farts de busos així que hem anat a passejar una mica per la ciutat. Un cop més aquesta ciutat està a la riba del Mekong però per primer cop ara a l'altre costat de la riba no tenim a Tailàndia, en aquesta petita regió les dues bandes del Mekong són de Laos.
El Mekong per Pakse
Teixi
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada