13/6/15

Continuem l'experiència amb els elefants

1 juny - El bany de l'Esther (ai, dels elefants) (Part 2)


Ara ja estem tornant cap al centre després d'un passeig d'uns 40 minuts, així que a l'última part fem un canvi de lloc: en Teixi al cap de l'elefant i jo a la cadireta. I el reportatge continua!

En Teixi s'esmerça en netejar el seu elefant

Ha estat divertit, la llàstima és que sembla que tot està molt cronometrat: ara aquesta activitat 10 minuts, ara això 15 minuts, etc. A tot això, ara ens toca la visita als dos elefantets bebés que tenen i s'allotgen a l'altra banda del riu. Per anar-hi anem en una barqueta a motor, i caminant 5 minuts trobem un parell de gàbies on hi ha una elefanteta de 3'5 anys i un elefantet de 5 mesos menjant plàtans que els hi donen els turistes que estan al centre d'elefants. Abans també havíem tingut l'oportunitat d'alimentar als elefants grans, però havíem de pagar els plàtans a part! Ja els hi val, amb el que costa l'entrada que hagis de pagar un euro més per donar uns quants plàtans als elefants!! Però al final acabem comprant un grapat de plàtans per donar-li als bebés (que ja pesen 400kg...) i no paren de treure la trompa per les reixes per agafar alguna cosa (preferiblement plàtans). 

L'elefanta banya a l'Esther
A tot això, preguntem si aquests elefants estan tancats tot el dia allí, i ens diuen que només migdia, que després els porten a la jungla junt amb els elefants grans i passen la nit allí, i a l'endemà el tornen a anar a buscar (els deixen lligats amb una cadena d'uns 30 metres i cadascú a una certa distància i part de la jungla perquè sinó es barallen).

Uns més mullats que uns altres anem a deixar els elefants

I ara canviem d'activitat! Són les 11:30h i toca... dinar?! Tenim un petit buffet lliure amb quatre cosetes per dinar, no tenim gaire gana, però sinó dinem ara no dinarem... i ja està pagat! Mengem i descansem una mica per preparar-nos per la següent activitat del dia: banyar els elefants al riu. Per fer-ho ens posem els banyadors i roba a sobre (portem de recanvi), en concret jo em converteixo els meus pantalons llargs en curts perquè fa molta calor...

I ara el moment relax a la piscina amb vistes a la selva

Uis... s'acaba de ficar a diluviar, així que tocarà esperar una mitja hora fins que amaini la pluja. Un cop que ha deixat de diluviar tornem a enfilar-nos (ara cadascú en un elefant amb el seu corresponent mahout) als elefants. Resulta que el meu elefants està molt guarro!!! Està ple de fang, amb el que els meus pantalons només pujar-hi ja han canviat de color i ... ostres com es noten els pèls i la pell de l'elefant amb el pantaló curt!!!

Ja som al riu i ara els mahouts ens donen un raspall i un petit cubell per tirar-los aigua per sobre, sense baixar de l'elefant tot això! Sembla que els hi encanta l'aigua als animalons i més que els rentis. Ara bé, la meva elefanta sap massa coses... el mahout pronuncia una síl·laba i l'elefanta omple la seva trompa d'aigua (una mica marronosa) i la tira cap enrere amb el resultat de que qui acaba banyada sóc jo!!! I bé, aquest moviment el repeteix uns quants cops... No sé qui ha banyat a qui.... si jo a l'elefanta o ella a mi...

I sembla que el contacte amb els elefants s'acaba amb aquesta activitat, però encara no hem acabat! Ara, donat que la cascada on habitualment porten a la gent en una petita embarcació pel riu està seca donat que és estació seca i els xinos estan fent una pressa d'aigua i per tant no deixen que caigui aigua, ens porten a la piscineta amb vistes a la jungla que té el propi centre d'elefants que també és un hotel per a la gent que fa el tour de dos dies.

L'unió del Mekong amb el Nam Khan a Luang Prabang

Realment, no sé com seria la cascada, però aquí a la piscina s'està genial! I les vistes impressionants, a més a més tenim uns tamborets a l'aigua al costat de la barra on ens entra un refresc gratis (en aquest cas agafem dues llaunes de Lao Beer). Ens podríem passar la tarda a la piscina, però al cap de mitja horeta, una mica més, el nostre guia ens diu que hauríem d'anar marxant que ja hi ha una dona esperant per tornar a Luang Prabang. No són ni les 14:30h!!!! Hem pagat per un dia complet, i a la web diuen que tornes a les 16h o així!!!
Però bé, no hi podem fer res, així que ens canviem de roba i tornem cap a Luang Prabang. 
L'experiència ha valgut la pena, tot i que trobem que està massa "cronometrada" i que hauríem d'haver tornat més tard...(en breu farem una crítica a Trip Advisor explicant la nostra experiència).

Posta de sol a un wat del centre de Luang Prabang

Un cop som a l'hotel ens dutxem i descansem una mica, i ja a la tarda (ara sí que la tarda de debò) sortim a fer una volta per la ciutat i la riba del Mekong. Descobrim una nova zona on es s'uneixen dos rius: el Mekong i un dels seus afluents, el Nam Khan. Molt bones vistes!


Luang Prabang és una ciutat per passar-hi uns quants dies (tot i ser turística), sempre pots descobrir nous racons. 

És aviat, però acabem sopant al lloc d'un bol gegant per un euro i després de sopar (estem parlant de les 19.30h-20h) anem a prendre un cocktail a un dels molts bars que hi ha per la zona del nostre alberg per tal de provar el famós Lao Whisky. I de regal ens donen un xupito del famós Lao Lao: un licor fet a partir d'arròs. El lloc que hem triat és força maco i tranquil i la veritat és que el cocktail que porta llet de coco, llimona, el corresponent alcohol  i no sé si alguna cosa més, està molt bo!

Bona nit amb una mica de alcohol laosià

Esther

1 comentari: