19/12/18

Camí de la capital més sosa que hem conegut: Suva

14 d'agost: Blanc en un món de color

Les floretes de la sorra
Avui ens acomiadem de l'illeta on hem passat 5 dies (Nanaru-i-Ra), no tal i com els esperàvem passar, és a dir, a l'aigua i a la platja tot el dia... però bé.. què hi farem.
Fem el nostre ja conegut recorregut en barca fins Rakiraki d'on agafem un bus per anar a Suva. La capital de Fiji.

L'illa principal de Fiji, Viti Levu, té una carretera principal que dóna la volta a l'illa. Aquesta carretera circular ve a ser el recorregut que nosaltres farem en la nostra estada a Fiji. Avui fem un bon tros d'aquesta carretereta. Traduït en hores, 4 hores i mitja. Així que arribem a la capital passat el migdia.Estrelles blaves!

La primera impressió a Suva és molt estranya. Sembla que no hi ha turistes, i de fet "l'hotel" on estem, si és que li podem dir d'aquesta manera, doncs estem a una petita habitació gairebé sensa finestra i amb un ventilador (i amb bany compartit), s'ha posat a riure quan li hem demanat a la propiètaria informació sobre coses a visitar a la ciutat. Bàsicament ens ha dit que "el millor" de Suva era el centre comercial!!! Buff... anem bé si realment és així...

Al final sortim a fer una volta pel passeig marítim, no hi ha gaire cosa, però no està mal donades les expectatives... i com ens havíen recomanat anem al famós centre comercial a sopar! Jajaja, és un petit centre comercial amb no gaires coses!!

Records recents a Nanaru-i-Ra
D'altra banda també ens sorpren el nostre color de pell: som blancs. Quasi tothom és negre. Hem vist alguns blancs sortint de les feines (bàsicament bancs o llocs oficials de l'estat) amb traje i on clarament tenen un estatus econòmic i social molt més elevat que la resta. És el primer cop que em sento estranya en una ciutat a causa del meu color de pell. Crec que ara puc entendre una mica més què sent una persona negre en un món de blancs... i això que "jo tinc el color bo", per tant, ser de color en un món governat per blancs realment ha de ser difícil...

Moments de reflexió

Avui no hem fet fotos, així que animem una mica aquesta entrada amb algunes fotos més de Nanaru-i-Ra ;)

Esther

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada