2/1/19

Passeig pel Sant Gervasi de Lima: Miraflores

20 d'agost: Lima, la ciutat gris

Primer dia sudamèrica. Primer dia a Perú. Primer dia a Lima.

L'alberg sembla raonable, estem al barri de Miraflores. Les noies de l'alberg ens aconsellen sobre la ciutat de Lima: passejar bàsicament només per Miraflores i Barranco (dos barris / districtes de Lima de classe alta) i del centre ens marquen a un mapa la zona "segura" i ens repeteixen que no ens arrisquem a sortir d'on ens han dit i que a la nit millor no sortir gaire.

Vistes a l'oceà Pacífic des del Malecón de Miraflores


Vistes al Parque del Amor, i el paracaigudistes
 Ja només passejant pel barri es pot intuir el nivell de "poca" seguretat o com a mínim de por, de la gent que hi viu. Tots els blocs de pisos, o apartaments tenen filferros punxeguts, vidres tallats o altres elements dissuasius al mur d'entrada. A part d'això, tot sembla bastant tranquil a Miraflores, tot i que com sempre prenem totes les precaucions i anem amb compte.

Ens trobem amb un dia gris cosa que no ajuda a millorar la nostra primera impressió a Lima. A primera hora cerquem un lloc per fer la bugada, crec que hem decidit que ja no rentem més a mà...i aquí a més no costa res portar a rentar la roba. Només tens el risc que potser et tornen alguna peça de menys... o alguna peça de més...a l'alberg ens aconsellen un lloc on minimitzar aquests riscos.

Ens dirigim cap el Malecón de Miraflores, un passeig marítim en alt! Tens unes bones vistes al mar, bé a l'oceà Pacífic, però no estem a l'alçada del mar, sino que ens trobem a uns quants metres per sobre. Des del Malecón hi ha difernts grups de parapentistes que sobrevolen la costa de Lima. Passejant pel Malecón arribem al conegut "parque del amor". Una zona més verda i amb zones de mosaïc estil Gaudí on acudeixen les parelles a fer-se fotos.


Parque del Amor, Lima


Baixem fins a la zona de platja, però no sé si és per culpa del dia núvol que tenim, podem dir que no és gaire maco... això sí... t'adones fàcilment que no ets pas a un "mar", tipus Mediterrani, i que realment et trobes davant d'un oceà. Aigua gris, fosca i on fer un bany no sembla del tot amigable... aquesta costa és també zona de surf, per tant podeu imaginar que les onades no són pas petites.

Acabem fent una volta per centre comercial Larcomar (un altre "punt turístic" com a Suva i el seu centre comercial...). El centre comercial té seguretat pròpia, de nou, aquest excés de seguretat (policies armats) pel carrer provoca una sensació més aviat d'inseguretat...Al centre comercial, com és d'esperar està ple de botiguetes (de luxe), bars i restaurants.

Centre comercial Larcomar, una de les atraccions del barri...
Com a detall comentar que: Tornem a parlar castellà! Crec que ajuda molt estar en un país on parles perfectament la llengua local (amb un accent diferent) però al cap i a la fi és el mateix. Això et permet gestionar molt millor tot: des de transport, informació turística, menjar (tot i que hem vist la carta / menú dels restaurants i no entenem res! xD Això ho deixo per una altra entrada) com el poder endinsar-me en la cultura local i parlar amb persones de qualsevol classe social.

Esther

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada