30/3/15

Per què Tailàndia, Laos i Cambodja?

Per què Tailàndia, Laos i Cambodja?

Un cop decidit que visitariem el sud-est asiàtic, calia decidir quins països serien els seleccionats dels 11 països que formen aquesta regió.

La millor forma de triar (si és que no teniu ni idea d'on anar) és demanar consell a gent que hi hagi estat (recentment) per la zona i buscar informació sobre cadascun d'ells. Finalment, vam triar tres països pels quals podiem accedir d'un a l'altre per terra. D'aquesta forma minimitzariem el transport i gastariem menys en vols (que acostumen a ser més cars que els busos o trens).

Tailàndia: molta gent, bé, es pot dir que la majoria de gent que visita el sud-est asiàtic passa per aquest país. Ara bé, Tailàndia és un país força gran i amb regions molt diferenciades. Què ens interessa d'aquest país? Les platges o la muntanya i el seu interior? Donat que ja visitariem Australia, Nova Zelanda (tot i que a l'hivern...) i les illes Fiji, no necessitàvem més platja, i sincerament el nord de Tailàndia semblava molt més interessant (a nivell cultural) i menys turístic que el sud, a més a més, que segurament és més econòmic. Tailàndia també és coneguda com a centre gastronòmic de la regió (i com que no ens agrada menjar bé....ni provar coses noves... doncs allà que anàvem sense pensar-nos-ho! ;))

Laos: tothom que hi havia estat ens havia dit que era el país més tranquil de la regió i també el menys turístic (tot i que això està canviant). Per tant, per què no explorar-lo? Cal tenir en compte que és un dels països amb més mines antipersona sense desactivar, però si segueixes els camins marcats i no t'endinses pel bosc no hauria de passar res.

Cambodja: Sincerament, pel que haviem llegit no ens interessava gaire més que els temples d'Ankor (visita obligada si estàs a prop). El que de moment més m'ha sorprés (quan torni segurament serà alguna altra cosa) és que fan servir més el dolar americà com a moneda que no pas la seva moneda pròpia (riel cambodjà). També cal dir, que teniem previst passar un parell de mesos recorrent el sud-est asiàtic, i si feiem Tailàndia i Laos quasi senceres, pocs dies ens quedarien per a Cambodja.


Esther

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada