23/3/15

Vacunes

Unes quantes punxadetes...


Una altra cosa molt important abans de marxar és la vacunació. Cal que ens informem de les vacunes que necessitem segons els països que visitem, també cal informar si es visitarà zona de selva o no. Informeu-vos amb 3 mesos mínim d'antelació, doncs depenent de les vacunes que us facin falta necessitareu recordatoris que són en intervals d'un mes.

A Barcelona hi ha diversos llocs on poden anar per informar-se i vacunar-se. Aquí us deixo un link amb diversos centres a Catalunya. Però a Barcelona també et pots informar i vacunar a l'Hospital del Mar (ens ho van dir uns amics i allà hi vam anar). Realment el Dr. Garcés és un apassionat dels viatges i una persona encantadora que t'informarà de tot. Us donaran receptes per medicaments pel viatge, bàsicament antidiarreics, antimalària, i algun antibiòtic. També tenen un nou servei d'atenció al viatger durant el viatge. Us donaran un email i telèfon de contacte per qualsevol dubte o incident al viatge (això s'agraeix molt), tot i ja tenir l'assegurança, sempre va bé tenir una persona més propera a qui consultar...

Si ja preneu medicació, no us oblideu de portar tota la necessària pel viatge. Tot i que, depèn del que sigui ho podreu aconseguir en la majoria de països.

Nosaltres vam rebre en un dia 4 punxades (amb 5 vacunes, una era 2x1) i després per a la vacuna de la febre groga, on et faran un carnet especial (groc-taronja), cal anar a prop de Pl. Universitat (Barcelona). El carnet de vacunació internacional de la febre groga, depèn on aneu us el demanaran, així que és un d'aquests papers que cal escanejar i portar a mà.

Ah! Caldrà pagar la visita + vacunes (45eur, gener 2015) i els recordatori d'alguna de les vacunes (9 eur cada cap que hagueu d'anar a punxar-vos, març 2015), i a part la de la febre groga (18.7eur, gener 2015), però val la pena.

Reaccions a les vacunes? Doncs després de les 4 punxades teníem els braços adolorits... i un o un parell d'ibuprofenos van ser suficients per recuperar-nos. Al cap d'una setmana ens vam posar la de la febre groga (la qual és més probable que reaccionis amb una mica de febre al cap d'uns dies), però vam tenir sort i no vam notar res. Cal dir que després de les 4 punxades, una més ja no era res!

Al febrer ens toca un recordatori (fet!) i abans de marxar un altre...

Farmaciola de supervivència! ("Botiquí")

Un cop us plantegeu què portar a la motxilla de viatge, us adonareu que la roba serà el que menys ocupi. Sí, sí, si estàveu preocupats per si us hi entraria tota la roba, oblideu-vos d'ella, veureu que la maleta s'omple de tot menys de roba! Una de les parts més importants de la bossa és la farmaciola. Semblareu una farmàcia ambulant. Heu de tenir en compte els llocs a on aneu, per exemple, si viatgeu només per Europa o bé per EEUU, Austràlia, Nova Zelanda, segurament no tindreu problemes en trobar medicaments i farmàcies, a més a més de hospitals i metges (de fiar). Però si us trobeu al mig de la selva, a pobles on l'hospital (decent) més proper està a molts quilòmetres de distància, necessitareu dels vostres propis medicaments. Segurament el mateix metge que us visiti per vacunar-vos ja us donarà informació i receptes sobre el que heu de portar. Tot i així, us faré una petita llista dels imprescindibles:
 • Ibuprofenos, paracetamol, aspirina.
 • Topiònic (vaja, un desinfectant).
 • Repelent mosquits DEET > 40% [Imprescindible depèn on viatgeu]
 • Antimalària [en funció d'on viatgeu]
 • Antidiarreics.
 • Antibiòtics [ampli espectre]
 • Tirites, gases, ...
 • Tissoretes
 • Pinces depilar
 • Gel antisèptic
 • Compreses / tampax / copa i anticonceptius (si en preneu) [si ets noi, et lliuraràs d'aquesta part]
I la vostra medicació habitual (en cas de tenir-ne).


Esther

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada