9/3/15

Vols, assegurances i visats

On i com reservar els vols?

Si has de fer una ruta llarga, on passaràs per molts països, hi ha diverses agències (principalment a Londres) que et poden fer la vida més fàcil a un bon preu.

Nosaltres ho hem fet amb Travel Nation, vam mirar opinions d'aquesta agència, i la veritat és que la gent estava força contenta, al igual que una altra agència: roundtheworldflights. Un cop acabem el viatge acabarem de donar la nostra opinió. De moment, l'única pega és que fins que no pagues es pot dir que no s'ho miren en serio i de cop tens més opcions de vols, etc... però bé, així va tot...

Avantatges agència: 
  • T'assegures tenir vols, és a dir, potser vols anar a les Fiji en temporada alta, però no ho decideixes fins un mes abans (o menys), busques vols i veus o bé que no hi ha lloc o bé que tenen preus desorbitats.
  • Pressupost ajustat. Realment et donen un pressupost ajustat, és a dir, que agafant-los pel teu compte difícilment et sortiria millor de preu.
  • Si hi ha alguna cancel·lació de vols, perds alguna connexió o algun altre problema, en principi, tens a algú a qui reclamar i qui t'ho podrà arreglar ràpidament aconseguint-te un altre vol el més aviat possible (sense costs extres).
  • Flexibilitat vols. La majoria dels vols que contractes els podràs canviar (avançar o retardar avisant amb una setmana d'antelació) sense costs i en altres només hauràs de pagar un plus (per exemple, 100 pounds).
  • T'oferiran també una assegurança de viatge (amb una mica de descompte si agafes els vols amb ells).
Desavantatges agència: 
  • Pagaràs una mica més pel canvi entre euros i pounds, simplement pel fet de pagar amb targeta o transferència bancària.
  • Has de tenir una ruta definida i dates més o menys fixades.
  • No podràs allargar el viatge de forma indefinida.

Sincerament, de moment veig més avantatges que desavantatges, especialment si tens una ruta prevista i uns mesos fixats d'estar fora.

Assegurances:

Imprescindible: Ni se t'acudeixi marxar de viatge sense!!! Mai se sap quan necessitaràs un metge, i segons on el necessitis... o et pot sortir per un ull de la cara o bé no en trobaràs...

L'assegurança t'ha de cobrir tots els dies que marxis fora. Com triar-la?
Bé, si has agafat els vols per una agència segurament també t'oferiran una assegurança, agafeu sempre la més completa, per uns quants euros més us eviteu mal de caps.

Nosaltres la vam agafar amb la mateixa Travel Nation, però hi ha d'altres com worldnomads. I també està el RACC. Si ja sou socis, teniu coberts 3 mesos, però si voleu més, cal pagar una mica més. L'única pega és que només et fan assegurança per 6 mesos màxim, per tant si estàs més temps fora no et servirà.

Al final és qüestió de mirar unes quantes, comparar i triar, però més o menys totes acaben oferint-te els mateixos serveis.

Avantatges? Tots, tindràs on preguntar si et passa res, i et podran aconsellar hospitals o llocs on anar. 

Visats:

Una forma de saber si necessites visat previ entrada al país és consultant aquesta web: visados.org.
Nosaltres els únics visats que hem hagut de demanar abans de marxar a estat:

  • Visat Índia: 88.5 eur (gener 2015), fer-ho amb un mes d'antelació per si de cas, però amb 10 dies hi hauria prou. El podeu tramitar des de qualsevol lloc, però el vostre passaport haurà de viatjar fins a Madrid. Tot i així, ara a Barcelona hi ha una seu on ells s'encarreguen d'enviar-te la paperassa i comprovar que no falta res. Ho tramita Arke BLS, allà t'expliquen quins documents necessites.
  • Visat Austràlia: gratis. En aquesta web (anglès) podeu trobar la informació. Bàsicament consisteix en registrar-se, omplir un formulari i enviar-ho. En menys de 24h t'envien un mail dient que ja tens el visat.
Altres visats com el de Tailàndia, Laos, Cambodja es fan directament quan arribes al país. Consulteu per internet sempre abans de marxar les condicions, costs i si es requereix abans de marxar el visat de tots els països que visiteu, heu de tenir en compte que alguns només són per 30 dies.

Esther

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada