16/3/15

Preparatius

Com preparar un volta al món:


  1. Pas zero: Decidir-se. Aquest és el punt més important. Primer has de ser conscient del que vols fer, i si realment ho vols fer: fer-ho! Has de tenir en compte els pros i contres de desconnectar del món durant uns mesos o anys.
    Jo fa més d'un any que vaig prendre la decisió, de fet     potser fa dos anys. Durant els últims 10-14 mesos he anat fent una llista (un excel o el que preferiu) o tenint al cap coses necessàries per a un viatge d'aquestes característiques. Per fer-ho ha estat molt útil consultar altres blogs on donaven consells de com fer una bossa per un viatge tan llarg i divers, tràmits a fer abans de marxar i tot un seguit de consells útils de gent que ja ha fet una volta al món o un viatge llarg.
  2. Primer pas: Definir la ruta (sí, pots anar a pèl, però potser et trobes més problemes...), fer una llista dels països que vols visitar, el temps aproximat que t'hi vols estar a cadascú i l'ordre de visita, tenint en compte fronteres per terra, per aire o aigua. Simplement triar la ruta ja és tot una aventura! Hi ha tants llocs per veure, és tan difícil triar... i bé, per fer una aproximació dels dies que t'hi vols estar a cada país o regió, cal mirar què hi ha per veure i visitar en cadascú dels països triats, temps de transport entre ciutats, doncs no sempre és tan fàcil anar d'una ciutat a una altra amb bus. I això també és una bona feinada. El millor és agafar guies dels països seleccionats i anar mirant què t'interessaria visitar, a més a més d'anar mirant blogs o altres pàgines de turisme per tal d'agafar idees, opinions i consells sobre cada lloc al qual vols anar.

  3. Segon pas: Després està el tema assegurances, visats (si calen o no), vacunes, material (motxil·les grans, roba adient, estris tipus cordes, candaus, ...) i bé una altra pregunta clau: I els vols? Doncs o bé te'ls agafes pel teu compte o bé hi ha companyies/agències (la majoria a Londres) que tenen bitllets la volta al món, on o bé pagues per continents visitats o bé tu els hi passes la teva ruta i ells et fan un pressupost. Una altra opció és fer una combinació d'ambdues, és a dir, tenir els vols internacionals reservats per agència i el vols dins d'un mateix país o regió agafar-te'ls tu pel teu compte, que és més o menys el que nosaltres farem. Una altra avantatge de tenir darrera una agència és que també et poden donar algun que altre consell sobre la teva ruta o què podries canviar per abaratir preus i si perds un vol o hi ha algun problema tens a algú qui "en principi" t'ho hauria de resoldre.
  4. Tercer pas: Un cop ja tenim tot definit amb data de sortida, caldrà que siguem conscients que hem de deixar les coses ben arreglades a casa nostra. Per exemple, si estàs de lloguer crec que el millor és deixar el pis (sí, i tot el que comporta, fer caixes i més caixes, vendre o buscar algun lloc pels mobles, a més de buscar un lloc on deixar-ho tot mentre estigueu de viatge (família, amics)). Després deixar ben arreglat el tema factures, altres quotes mensuals (gimnàs, anglès, ...), deixar les coses arreglades a la feina (o deixar la feina). Ensenyar a la família com funciona l'skype, google talk, email, ...

Informant-nos


I bé, com a pas intermig, no està de més començar un blog! Us servirà com a mínim per tenir a la família més tranquil·la ja que penjaràs fotos i veuran que estàs bé (a part de que potser els hi feu una mica d'enveja, depenent de la foto, jejeje). Després, també us ajudarà a fer un resum del vostre viatge, és una forma de poder explicar les vostres experiències (que segur que en seran moltes) i tenir-les guardades.

I ara només queda... Començar el viatge!!

Esther

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada