22/4/15

Arribada al dessert

13 d'Abril - Arribem a la ciutat del desert: Jaisalmer

Avui el matí l'hem passat al cotxe anant cap a Jaisalmer des de Bikaner. Una de les coses més típiques de fer a Jaisalmer és un camel tour, un pack per turistes que inclou una excursió en camell fins les dunes del desert, dormir una nit al desert i els àpats que toquin. Com us podeu imaginar això és un negoci prou lucratiu per la gent de Jaisalmer i hi han moltíssimes agències que ho ofereixen però no sempre amb la mateixa qualitat. Preparant el viatge ja vam estar mirant i al final ens vam decidir per Kamal safari tours una agència que segons el que vam llegir no fa el típic recorregut ple de turistes si no que et porta a un altre desert encara no explotat per el turisme.

Haurem estat unes quatre hores llargues al cotxe. Durant gran part del recorregut el Prakash, el nostre conductor, ja intenta fer de les seves. Com que això del camel safari és un bon negoci ja ens intenta convèncer de que en comptes de fer-ho amb qui ho teniem mirat és millor que ens porti al hotel d'un amic seu que ens farà un preu millor i bla, bla, bla... (i clar ell s'emportaria una part). Però bé, ja sabem ignorar-lo una mica així que després d'insistir una mica, amb males cares, ens acaba portant al hotel que teníem reservat.
El gran fort de Jaisalmer
Un cop al hotel, el que volíem fer just després és anar a buscar al Kamal per assegurar-nos que a l'endemà fariem el camel safari com havíem reservat. Però clar, com ja hem comentat un dels problemes de la Índia és que als carrers no hi ha noms i clar trobar el "Kamal safari tours" no és tan senzill com sembla. A més a més, quan preguntàvem al carrer els indis al dir "Kamal safari tours" entenen  (o volen entendre) "camel safari tours" i tots ens intenten portar a l'agència d'algun conegut per guanyar-se una propina. Després de 40 minuts de donar voltes ho deixem per impossible i anem al hotel a demanar si ens poden trucar al número de telèfon del Kamal i clar com us podeu imaginar no l'agafa. Però per sort uns minuts més tard el senyor Kamal acaba venint al nostre hotel a buscar-nos. La conclusió és que a la Índia és molt més senzill que et trobin que no que tu trobis el que busques.

Carrers dins del fort
Jaisalmer és una gran ciutat en mig del desert, no un desert ple de dunes com els que sempre imaginem però si un terreny extremadament àrid en el que excepte un parell de plantes no hi ha res. Fa anys era un punt estratègic per el comerç entre Índia i l'Orient Mitjà o Europa. Amb la millora del transport marítim i l'arribada del ferrocarril Jaisalmer va perdre durant el s. XIX gran part de la seva importància estratègica i va començar el seu declivi. I clar, el declivi va durar fins que Jaisalmer va convertir-se en un dels destins més importants del turisme a la Índia.

Cal dir que, tot i que sigui un lloc molt turístic per la Índia, això no té res a veure amb el que a Barcelona entenem com a lloc molt turístic. Sí que és cert que ara és estiu i temporada baixa per les altes temperatures però durant les dues hores bones que hem donat voltes per Jaisalmer no haurem vist a més de 6 turistes.

La zona emmurallada de Jaisalmer, el fort, ens ha sorprès molt positivament, és un lloc molt tranquil!. Els carrers són laberíntics i molt estrets fins i tot per als rickshaws i les motos així que es pot passejar sense el soroll que sempre està present a tota la Índia. I mentre recorrem aquests carrerons només cal aixecar de tant en tant la mirada per veure petits palaus per entendre la importància d'aquesta ciutat clau en el passat.

Impressionants edificis dins de les muralles de Jaisalmer
Teixi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada