30/4/15

Bundi: fort i palau

20 abril 2015 - Bundi, la ciutat amb una mica de tot

Bundi és una ciutat més petita i alhora més tranquil·la que les últimes ciutats en que hem estat. Tanmateix té una mica de tot: un fort, un palau, un llac, vaques, cabres, micos, mercats i els habituals carrers i cases índies, i bé també té a l'Anita, la cuinera del guest House en que ens allotgem, sense ella la nostra estada a Bundi no seria el mateix. Ais.. que et trobarem a faltar!

Entrada al palau de Bundi
Vistes a Bundi des del fort


Aquest matí hem anat a visitar el fort de Bundi sota un sol imperiós i la mirada atenta d'alguns macacos. El fort té unes bones vistes a la ciutat i al palau, a part de ser l'habitatge de més d'una família de micos... i el palau, doncs per ser l'Índia està prou ben conservat, si tenim en compte que aquí ningú té cura d'aquestes coses i que la paraula restauració encara no l'han descobert. A més a més, pel camí del fort al palau està el patí on estaven només les dones, el qual es conserva molt bé i és molt maco de veure.


Pati de les dones del palau de Bundi
Des del palau de Bundi

Finalment, hem baixat de nou cap a la ciutat (el fort sempre està a dalt de tot de la ciutat) i hem vist per sobre els mercats. Dic per sobre, perquè feia una calor desmesurada i hem tornat a l'habitació a fer la migdiada. Ah, clar, perquè avui no hem dinat! Després del super esmorçar de l'Anita no necessitaríem res més de menjar fins les 17h, quan el sol comença a baixar i els estomacs es comencen a obrir.

Vistes al llac Nawar Sagar des del terrat del Guest House

Un cop el calor s'ha fet suportable hem anat de nou a la zona de mercats i també a veure uns pous, però només hem pogut veure els pous bessons donat que el pou més maco tancava a les 17h (hora a la que sortíem del l'habitació). I per sopar, tornada al Guest House a veure a l'Anita, avui hem demanat curry amb ou, doncs necessitem una mica de proteïnes. Aquí a l'Índia, molta gent és vegetariana, ja sigui per religió (hi ha castes que no poden menjar carn, ni peix, el qual encara no he vist en tota l'Índia, ni veure alcohol) o bé perquè les seves economies no s'ho permeten. Però clar, per algú no vegetarià, encara que t'agradin molt les verduretes, hi ha un moment que trobes a faltar menjar algo amb més "chicha". Així que aquesta nit ens hem confromat amb ous.

Esther

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada