1/5/15

La ciutat sagrada: Pushkar

21 abril 2015 - Ens acomiadem de Bundi i arribem a la ciutat sosa, volia dir sagrada

Després d'un copiós esmorçar cuinat per la agradable Anita, on hem compartit un parell de torrades (que ja no podiem menjar més) amb un nou hoste francès. Ens hem hagut d'acomiadar amb una forta abraçada d'aquesta ciutat i de l'Anita.

Temple jainista d'Ajmer

Ja fa mitja hora que hem sortit de Bundi, quan truquen al nostre conductor, en Prakash i comença a parlar en hindi, quan de cop es gira cap a nosaltres i ens pregunta si tenim les claus de l'habitació de Bundi. En Teixi es toca la butxaca... i... voilà! Té la clau de l'habitació...


Vistes al llac sagrat de Pushkar

Com posen remei els indis a això? Primer posem-nos en situació: estem al mig d'una autopista, el taxista para el cotxe (al mig clar i sense cap indicació), seguidament ens diu que pararà un cotxe que vagi direcció a Bundi i li donarà la clau perquè la deixi al Guest House on hem estat. Un cop dit això, veiem que treu la mà per la finestra, fa un moviment de dalt cap a baix i un cotxe que va en l'altra direcció es para un metres més enrere. Pas 2, en Prakash tira el cotxe marxa enrere (no pas un metre, sinó uns 50 metres!!) per arribar a l'alçada del cotxe que s'ha parat (recordem, estem a una "autopista"). Parla amb el conductor del cotxe, li demana el telèfon i li dona la clau. Seguidament torna a parlar amb el dels guest house i els hi explica que la clau ja està en camí. Problema solucionat! Gràcies Prakash!

Vistes des del hotel al llac sagrat de Pushkar
Bé, després del espectacle a la carretera, ens apropem a Pushkar. Però abans d'arribar el nostre conductor ens para en Ajmer per visitar el principal temple jainista el qual té una maqueta impressionant daurada (amb pa d'or) que representa l'explicació de la religió jainista. Força espectacular.

I finalment arribem al nostre destí: la ciutat sagrada de Pushkar. És l'única ciutat a l'Índia (i del món) on hi ha un temple dedicat a Brahma, el deu creador del hinduisme. L'hinduisme té 3 deus principals Brahma, Vishnu, i Shiva, i Brahma és el més important però del qual només hi ha un temple per adorar-lo. Tenim dues versions del motiu de l'existència de només un temple:

1) Com és el creador, tot el que s'ha de crear ja està creat i per tant no cal adorar-lo.
2) Versió conte: En una lluita entre Brahma i un dimoni ..., Brahma el va derrotar amb la seva arma, una flor de lotus. Un dels seus pètals va caure a Pushkar i va formar el llac. Un cop derrotat la lluita Brahma tenia que fer un ritual al llac amb la seva dona. Però no trovaba la seva dona així que va buscar una altra deu per cassar-s'hi i poder realitzar el ritual. Quan la seva dona es va assabentar va maleir-lo i va assegurar-se que Brahma mai seria adorat fora de Pushkar.

Estem en període de bodes, aquí podeu veure desfilar al nuvi

I sobre la ciutat en si? Doncs Pushkar de moment és la ciutat que hem trobat més sosa. És a dir, hi ha un gran llac, envoltat de ghats (són escales que baixen al llac i on et pots banyar). El temple de Brahma que no té gaire, i algun temple més, dels quals la majoria són només per hindús i nosaltres no hi podem entrar. També hi ha força restaurants, hotels, guest house i paradetes on venen de tot, però en format més per guiris. Aquí no hi ha el típic mercat que pots trobar a les altres ciutats índies en que hem estat. Pushkar, una ciutat per una tarda. Per aquest motiu només passarem una nit (de les dues previstes).

Esther

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada