10/5/15

Més temples a Orchha!

30 d'abril - Els temples d'Orccha


Temple de Chaturbhuj
Com ja tenim experiència en això de visitar coses a l'Índia avui ens hem tornat a sortir aviat per poder caminar a menys de 40 graus al menys durant unes hores. Com ahir vam visitar les runes de l'antiga ciutat d'Orccha avui volem visitar els temples situats a la part més habitada.

Al primer de tots, al temple de Chaturbhuj, només apropar-nos ja ha aparegut un indi amb les claus del temple explicant-nos que podríem visitar el temple si ell ens acompanyava i a canvi de una propina. Com a mínim aquesta vegada el "guía" parlava prou decentment i ens ha explicat prou bé una mica de la història del temple. Com tot el que vam visitar ahir, aquest temple està abandonat i aquí els únics que hi habiten són voltors i altres grans aus que han conquerit les parts més altes de les seves cúpules.

Els autèntics pobladors del temple
Detall del sostre del temple de Laxmi
Després hem anat caminant fins una colina propera a visitar el temple de Laxmi. La primera impressió ha estat bastant decebedora doncs sembla que no hi ha massa cosa per veure. Però amb l'interior ens hem quedat molt sorpresos, està tot ple de pintures murals molt antigues i en bon estat, al menys algunes d'elles.

Quan la calor ja és bastant insuportable anem a descansar una estona al guesthouse. Pel camí al guesthouse ens trobem un altre cop una boda Índia. Ens han dit que aquí les bodes són festes que duren molts dies, a més ara és la temporada on hi han més bodes. Avui fins i tot ens han convidat a unir-nos al grup de convidats que estaven fent les fotos a la sortida del temple.

Boda Índia entrant al temple de Ram Raja

Els nostres companys de guesthouse observant
els Chattris des del palau
Un cop ja som al guesthouse, ens trobem al propietari que ens presenta la seva dona que està preparant el dinar per tota la família i ens convida a un plat de thali! en aquest guesthouse també ens volen omplir de menjar!

A la tarda hem anat, un altre cop, al riu per baixar una mica la calor. Avui no hi havia massa gent i s'hi estava molt tranquil. A la tornada, a prop dels Chattris, un grup de turistes ens han saludat des de dalt de un palau. Són els companys de guesthouse amb els que vam sopar ahir. La veritat es que com no hi havia ni entrada ni res ni ens havíem plantejat si s'hi podia pujar al palau. Però sorprenentment les escales estaven senceres i s'hi podia pujar fins la part més alta. Les vistes sobre el riu i el parc natural són realment molt maques.Teixi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada