19/5/15

En bici per Ayutthaya!

10 maig 2015 - Anem de temples budistes en dos rodes!

Avui ens hem llevat aviat, bé tampoc tant, hem sortit a les 8h menys algo del hotel, però aquest cop amb dues bicis, no com ahir. Cal dir que les bicis eren una caqueta, la meva anava fregant els frens amb la roda i semblava que se li sortís la cadena, a més d'anar amb un plat molt petit i per tant pedalejar molt per poder avançar (no, no es podia canviar de marxa, no anava res en aquella bici...), tot i així ens han anat bé per poder anar a visitar els temples més llunyans.

Budes del Wat Chaiwatthanaram


Després de mitja hora pedalejant (4.7Km amb bicis mooolt lentes) hem arribat empapats al nostre destí. El temple (wat) Chaiwatthanaram, un dels millors conservats. Els temples d'Ayutthaya daten de mitjana sobre el 1300-1500. En la seva millor època va ser la ciutat més gran del món! I també durant uns anys capital de Tailàndia.

El buda gegant cansat
Al cap d'una estona voltant pel temple i d'un parell d'intents fallits per trobar el camí més curt al nostre següent destí, hem arribat al temple del buda reclinat Wat Lokayasutha. Bé, del temple no queda res, i el buda està perquè el van restaurar (sí, aquí restauren les coses, no com a l'Índia!). Remarcar que avui és diumenge i que molts tailandesos (la majoria budistes) van a pregar i fer ofrenes als diferents temples.
Al costat del buda reclinat hi havia un parell de temples més (hem visitat els principals, però la ciutat està plagada de temples mig en runes o no tant en runes) als quals hem anat a fer una ullada.

Mentre el calor començava a apretar i les nostres reserves d'aigua disminuïen de forma considerable sense trobar un recarregador d'aigua (aquí a Tailàndia hi ha recarregadors d'aigua tractada, és a dir pel nostre consum, jejeje, tu vas amb la teva ampolla i amb 1Bhat tens un litre, mentre que l'ampolla d'aigua al super costa 13Bhats i al carrer 20Bhats) i només arribar a la següent parada: Wat Phra Si Sanphet i l'antic palau Wihan Phra Mongkhon Bophit, hem hagut de comprar-ne més. A més a més, hem aprofitat per dinar ja que hi havia un mercadet amb paradetes de menjar i roba.

El que havia de ser el Palau Wihan Phra Mongkhon Bophit

El Wat Phra Si Sanphet és un temple completament reformat i on van els tailandesos a pregar i fer ofrenes, al contrari que la resta de temples mig en runes, on també va gent, però menys. I d'altra banda tenim el palau, completament en runes, on el que millor s'ha conservat són unes cúpules, on enterraven les centres dels seus reis. Com a detall, la visita al palau ha consistit en anar d'arbre en arbre, és a dir, d'ombra en ombra i amb parades tècniques per reposar líquids, ja que entre la calor i acabar de dinar no col·laborava gaire en visitar el temple a ple sol.

Un nou buda al Wat Chaiwatthanaram


Es pot dir que el matí ha acabat aquí, amb una dutxa a l'hotel sumat a una migdiada. Els nostres plans era visitar uns quants temples més i un mercat flotant que va ser construït artificialment per als guiris tailandesos. De manera que els nostres plans s'han reduït a veure guiris tailandesos al mercat flotant, el qual recordava una mica al Port Aventura! A més, a més de menjar algun plat nou, la cuina tailandesa té molta varietat de menjar i de formes de preparació, a part de ser deliciosa!

Sí, la gent paga per fer això...al mercat flotant
Port Aventura, ais volia dir, mercat flotant d'Ayutthaya
 I fins aquí Ayutthaya, demà toca canviar de ciutat, anirem cap a Sukhothai en bus (amb AC!).

Per cert, estem en cop d'estat, però aquí no es nota res.

Esther

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada