18/5/15

Arribada a Ayutthaya

9 maig - Iniciem la ruta dels temples budistes a l'antiga capital de Siam


Avui comencem la ruta que vam contractar fa uns dies. Ens han vingut a buscar al guesthouse amb un cotxe particular que ens portarà fins Ayutthaya, la nostra primera parada. És a uns 70 km de Bangkok així que el trajecte és prou curt.

Model de tuk-tuk "Darth Vader", típic d'Ayutthaya

Parc al costat del wat Phraram


Ayutthaya és l'antiga capital del regne de Siam, el que vindria a ser l'actual Tailàndia i alguns territoris de Laos i Cambodja. Al voltant del 1700 Ayutthaya era una de les ciutats més grans del món amb un milió d'habitants. Però al 1767 l'exèrcit birmà va capturar la ciutat i la va destruir quasi per complert, cremant les seves biblioteques i destruint el seus temples. La ciutat ja mai més es va recuperar i quan el regne de Siam es va reunificar anys després la seva capital es va traslladar a l'actual Bangkok.

Buddha a wat Mahathat

El Budha de l'arbre


La ciutat antiga és una illa a la intersecció dels tres rius, i està plena de ruines de temples. Hem començat la nostra visita per el wat Phraram i el seu parc i després hem anat al wat Mahathat. Un temple conegut per una de les imatges més icòniques de Tailàndia, un cap de Buddha atrapat entre les arrels d'un arbre. Hi han moltes teories sobre com va arribar el cap allà, una de les més raonables és que algú va robar i amagar el cap d'un Buddha, segurament decapitat per els birmans, a sota d'un arbre i mai més se'n va preocupar i amb els anys la natura la va créixer al seu costat.

Després de visitar el Mahathat ja estàvem una mica cansats de temples així que vam anar a veure alguns dels mercats d'Ayutthaya. Com sempre hem trobar moltíssimes paradetes de menjar que no havíem vist mai. Hi ha massa per triar però encara tenim uns quants dies a Tailàndia per anar provant coses! Avui el que hem provat ha estat el arròs glutinòs amb mango, molt bo la veritat.

Posta de sol al costat del mercat nocturn d'Ayutthaya

TeixiCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada