22/5/15

El nostre primer massatge Thai

14 maig - Explorant temples per Chiang Mai

Interior del Wat Chedi Luang
Després de l'experiència d'ahir, avui clarament no llogarem una bici per explorar Chiang Mai i ho farem caminant. Chiang Mai és la segona ciutat més important de Tailàndia només per darrera de Bangkok així que és considerada la capital del nord de Tailàndia. De fet del 1296 al 1768 va ser la capital del regne de Lanna.

La ciutat antiga estava emmurallada i amb un fossar al voltant, avui en dia de la muralla només queden alguns trossos però el fossar està intacte i separa la ciutat antiga de la part més moderna. Com a antiga capital del regne la part antiga està plena de temples budistes. Aquest matí hem anat a veure alguns d'ells. La gran diferència entre aquests temples i els que vam veure a Ayutthaya o Sukhothai és que els de Chiang Mai no són runes, són temples en funcionament i per tant molt més cuidats i modernitzats. Dins de qualsevol d'ells hi han moltíssimes representacions de Buddha i representacions de monjos importants del temple. Normalment els Buddha són daurats però hi ha de molts tipus. I de monjos representats encara hi ha de més tipus. Aquí hem vist més d'un lloc on fan unes estàtues d'alguna cosa tipus cera que fa que els monjos siguin molt realistes (i fan una mica de "yuyu"). I bé, a part dels monjos de cera sempre hi ha molts monjos de carn i os voltant pels temples.


Aquestes imatges de cera fan una mica de por
Després del massatge ens han convidat a un té de gengibre
Ja per la tarda hem anat a fer una de les coses més típicament tailandesa, un massatge tailandès. Sembla sorprenent però els locals de massatge tot i ser enormes molts cops estan plens i no precisament de turistes si no de gent que sembla local. Nosaltres hem provat un "royal thai massage" d'una hora de duració que ens ha sortit per 300 bahts cadascú, uns 7.50 € per cap. Realment el preu és molt assequible. I com que és el primer cop que em fan un massatge no sé valorar-ho massa bé però jo crec que ho han fet prou bé. I a l'Esther li han respectat les diverses magulladures...

Després del massatge hem passejat una mica més i hem descobert uns quants temples més i hem acabat anant a un altre dels mercats nocturns de Chiang Mai, aquest cop al mercat situat al nord de la ciutat antiga. A diferència d'ahir, aquí la major part de la gent no eren turistes si no que eren tailandesos i el menjar era deliciós. Hem provat una mena de fideus amb porc i uns saquets d'arrós amb mongetes i totes dues coses han estat un encert.

No sempre els Buddha són daurats!

Teixi

2 comentaris:

 1. Com vas de les ferides?
  Espero que millor, ara que la mica de cara que se't veu a la foto sembles ben enfadada....
  Coses dels viatgers dona. Seguiu disfrutant!!

  ResponElimina
 2. Com vas de les ferides?
  Espero que millor, ara que la mica de cara que se't veu a la foto sembles ben enfadada....
  Coses dels viatgers dona. Seguiu disfrutant!!

  ResponElimina