8/5/15

La ciutat en ruines

29 abril -  L'antiga ciutat de Orccha (Part 1) 

Un dels molts temples abandonats

Aquest matí ens hem llevat ben d'hora per poder visitar una mica els palaus i monuments d'Orccha sense passar tanta calor. Són unes dues hores caminant mirant temples, així que fer-ho a menys de 40 graus sembla bona idea.

Prop del guesthouse on ens allotgem comença el recorregut per l'antiga ciutat emmurallada que avui està completament deshabitada. Pel que hem llegit, Orchha al segle s.XVI era la capital de un petit principat governat, per un dels clans Rajputs. Sí, un clan de prínceps emparentats amb els Maharajàs de Rajastàn. Però avui en dia Orchha és més aviat un poblet que una ciutat i tots els antics edificis estan completament abandonats.

Les runes de l'antiga ciutat d'Orccha

Els únics que aprofiten les antigues construccions

Hem de ser una mica precisos, els edificis no estan abandonats, segons indiquen els cartells estan sota la protecció governamental però crec que aquí això no vol dir res. Durant les dues hores que hi hem estat només hem vist pastors que els feien servir per guardar les cabres. Sembla una broma però no, hi hem trobat més d'un fent-t'ho! Com us podeu imaginar el estat de conservació de la gran majoria d'edificis no és massa bo però sembla que de moment la majoria d'ells encara estarà de peu uns quants anys més. Això és l'Índia i aquí les coses funcionen diferent.

Un cop acabada la nostra ruta històrica per l'antiga ciutat hem tornat al guesthouse a descansar una mica. Més tard hem anat a dinar al lloc on vam sopar ahir i hem demanat un thali, un plat hindú composat per diferents platets diferents i pa (chapati) per acompanyar. Ja ho havíem provat més d'un cop el que ens ha sorprès avui és que en quant ens acabàvem un dels plats el tornaven a omplir gratuïtament! Això sí després de repetir un parell de vegades ja no podíem més. Així que ja plens tornem cap al guesthouse a fer una mica de migdiada. Al arribar el propietari ens veu i immediatament ens ofereix una mica té, nosaltres acceptem i 10 minuts més tard truca a la nostra habitació portant els dos tes i una bosseta. Ens diu que a la bosseta ens ha ficat una mica de menjar per si ens ve de gust! Està clar que de moment no passarem gana en uns dies.

El que queda d'un antic haveli d'Orccha
TeixiCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada