7/5/15

El primer trajecte sense Prakash

28 abril - El nostres primer tren amb destí Jhansi per arribar a Orchha

Avui hem deixat per fi la ciutat d'Agra (sense taxista!), ciutat que pel que hem vist només val la pena pel Taj Mahal, altrament no té gaire més... i a sobre els preus són molt més alts. Ens hem llevat amb les panxes molt més estables, és a dir, ja estem 100% (esperem), doncs després de l'aventura (bé, tampoc ha estat tan aventura) d'arribar a Orchha, el propietari del Guest House té una botiga de menjar al costat i ens ha donat menjar indi de carrer (pakora, samosa, i unes coses molt i molt dolces, sense deixar de mencionar el té (masala chai)).

El propietari de la botiga i el guesthouse
a l'esquerra

Al que anàvem, el mateix tuk-tuk que ens va portar per Agra i alhora feia de ajudant de cuina al Guest House d'Agra, ens ha portat fins a l'estació de trens que tocava. L'estació era prou tranquil·la per ser l'Índia, i hem arribat amb 30min d'antel·lació, hem preguntat pel nostre tren i de seguida ja estàvem esperant a l'andana a que arribés. I.. el tren haarribat 15min abans de la sortida i ha sortit super puntuals (vale, hem arribat amb mitja hora de retràs, però no passa res). El nostres seients eren Chair AC Class, és a dir, seients en un vagó amb aire condicionat. El vagó força ampli, els seients... bé... jo com a mínim m'escorria cap al terra, així que molt còmoda no anava, a més de no arribar a on es fiquen els peus... d'altra banda el senyor Teixidó ha anat molt més còmode ja que ell sí que podia recolzar bé els peus.

Un cop passem 4'5h al tren arribem a Jhansi, on només baixar ja està un tuktukero intentant-nos captar, primer ens diu un preu una mica alt, però al final aconsegueixo el preu raonable per arribar a Orchha. Ja són les 15h i amb el tuk-tuk, passarem 30min llargs fins arribar al Guest House que havíem mirat a Orchha.

Temples d'Orchha a la vora del riu

Un cop arribats resulta que no hi ha llum (sembla que igual que passava a la regió de Uttar Pradesh, on és Agra, a Orchha, regió de Madhya Pradesh, són habitauls els talls de llum, cosa que no passava a la regió del Rajakstan), però tot i així ens donem una dutxa fent servir una de les lots que portem.

Dolços molt dolços (massa!)
 Després de la dutxa torna el llum i el propietari del guesthouse ens diu que passem per la seva botiga que està a la cantonada del guesthouse i ens dóna un bol amb una samosa, alguna pakora i una cosa super dolça (un bol per cap) a més de un bol de iogurt. Això sí, estem a una botiga autèntica índia de menjar, menjant com ells...

Pigments indis
Entre una cosa i l'altra al guesthouse hi ha un grup de 2 portuguesos i un belga a més d'un alemany els quals ens ensenyen un lloc per banyar-nos al riu (la qual cosa no hem fet avui perquè no anàvem preparats... tot i que ells es fiquen en calçotets o amb tota la roba). I amb una cosa i l'altra hem sopat amb ells, tot i que això ens ha fet fer una mica tard al guesthouse (que "tanca" a les 10pm).

Per cert, Orchha té molt bona pinta, només amb el passeig aquesta tarda per la vora del riu i la volteta que hem fet es pot veure que és una ciutat molt mona i tranquil·la i a més amb temples i envoltada de natura (una mica a la índia, és a dir, natura... no del tot neta).

A veure què tal ens va demà,

Bona nit,

Esther

1 comentari:

  1. Guau, que imágenes tan preciosas! Os estáis llenando de experiencia. Voy a ponerme al dia de por dónde habéis estado :) Besos

    ResponElimina