24/5/15

Saturday Market a Chiang Mai

16 maig - Dia de mercat a Chiang Mai


Ja de bon matí els tailandesos
trien quins fideus volen per esmorzar
 Més o menys, en els últims dos dies ja hem recorregut tots els punts clau de Chiang Mai però avui encara tenim que passar tot el dia aquí així que la nostra idea és fer un altra passejada per un altra part del centre històric a veure que descobrim.
Per canviar una mica la ruta entrarem a la part històrica per el sud, entrant per el carrer Wualai Rd. El primer que veiem és un gran mercat de menjar. I clar, com us podeu imaginar, tot de Tailandesos menjant, és l'hora d'esmorzar però aquí hi ha gent menjant de tot, fideus, dolços, pinxos a la brasa, ... Després de travessar el mercat trobem una cafeteria molt moderna i occidentalitzada, a més de tranquil·la on ens quedem per fer un cafè i aprofitar el dia de relax per actualitzar el blog.

Després d'una hora ben llarga a la cafeteria continuem el nostre passeig per la zona antiga. No sé si simplement per que és dissabte o per que és alguna festa especial el temple de Wat Chedi Luang Worawihan està ple de gent que sembla que fa ofrenes de flors i incens. Caminant una mica més arribem a la part nord de la ciutat antiga i allí, una mica per casualitat, descobrim el Wat Lok Molee. Tot i que no és massa conegut per els turistes ens ha semblat un temple molt maco, a més després de buscar una mica per internet hem descobert que és un dels més antics de tot Chiang Mai. Just al costat d'aquest temple hi han unes quantes estàtues de Ganesha, el deu hindú representat per un home amb cap d'elefant. Tot i que sembla que els budistes no l'adoren en el mateix sentit que els hindús sembla que té un paper molt important en alguns temples budistes.

Ganesha, un déu hindú a un temple budista


Tailandesos ficant flors e incens al temple
Els fideus cruixents de Chiang Mai
Ja se'ns ha fet una mica tard i anem a dinar. Això sí, avui, tres dies després de la nostra arribada a Chiang Mai hem provat el plat tradicional de la ciutat els Khao So Kai, una mena de sopa amb fideus cruixents. Volíem anar a un lloc que havíem vist recomanat per internet però era tancat així que hem anat al primer lloc que hem trobat i la veritat és que eren prou bons.

Ja per la tarda hem anat al famós Saturday Market de Chiang Mai: cada dissabte el carrer Wualai Rd, de més de 1000 m de longitud, es tanca als cotxes des de les 3 de la tarda i les voreres són ocupades per milers de venedors. És enorme i hi ha de tot!  I, sorprenentment per a una destinació tan turística com Chiang Mai, és un mercat no destinat al turisme si no als propis habitants de Chiang Mai i rodalies. Quan ho vam veure ens vam sorprendre molt de lo gran que era i de la gent que hi havia. Hi havia de tot: roba, artesania, menjar, begudes, massatges, ... Sens dubte aquest mercat és de les coses que més valen la pena de tot Chiang Mai.

Wualai Rd el dissabte
Encara no tinc massa clar que és
això però era molt bo
Teixi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada