2/5/15

Un Sant Jordi a Jaipur23 abril 2015 - La ciutat rosa sota el sol abrasador (Part 1)


Avui ens hem llevat disposats a canviar d'hotel i anar al guesthouse que teniem previst el dia anterior, perquè a l'hotel que ens havia portat el nostre conductor (després de lluitar el preu), resulta que la wifi no va i que de la carta que tenen amb el menjar només hi ha un plat...(a més a més, de que a la habitació feia molta calor i no hi havia cap tipus d'ambient). Primer hem provat d'arribar al guesthouse mitjançant el GPS, però no ha resultat. I després de preguntar, ningú sabia on estava (recordem que a l'Índia no hi ha noms als carrers, simplement les adreces es diuen: a prop de no sé que, i després preguntes) i a més a més, no agafava el mòvil. Així que hem decidit anar directament a veure el fort d'Amber i altres coses de Jaipur i de mentre anar trucant a veure si agafaven el telèfon per poder preguntar més indicacions de com arribar al seu guesthouse.

Vistes a l'antiga ciutat d'Amber

En el fort, ha començat la nostra diada de Sant Jordi, hem baixat del cotxe, pujat cap al fort i ... com a tot arreu un munt de gent preguntant-te si necessites un guia, i de cop i volta un diu: "free guide" (guia gratis) i nosaltres: al igual! ja, ja! I bé això que el noi ens comença a dir, que sí que és gratis, que és com els tours gratis de Berlín. Clar, aquí dius, aquest tio sap que hi ha tours gratis per la ciutat de Berlín. I de cop i volta ja tenim guia gratis per tot el fort! Ens explica que li costa molt trobar gent que vulgui fer el tour gratis (òbviament, perquè ja no et creus res) però que ell està iniciant un projecte pel seu compte per intentar buscar la qualitat dels tours i no pas el fer diners (com la majoria d'indis).

Amb el nostre guia al fort

Resultat del nostre guia fotògraf al palau d'Amber
Les explicacions del nostre guia, el qual ha estudiat turisme i estem a la seva ciutat, fa que la visita sigui molt agradable, a més de que el fort i el palau d'Amber (incís: Amber, (a uns 10Km de Jaipur, era l'antiga ciutat i la capital del regne, on aquest paper ara el té Jaipur) estan força bé. Ah! I no ens oblidem del costum que tenen aquí els guies (ja siguin de pagament, o com en el nostre cas gratis), també et fan les fotos! Així que ara tenim unes quantes fotos on sortim els dos junts (bé, algunes més encertades que d'altres), però el noi ficava tota la seva voluntat.

Finalment, ens hem acomiadat d'ell després de passar, ben bé un parell d'horetes escoltant les seves explicacions i bé, responent totes les nostres preguntes. M'alegra saber que hi ha gent així pel món i gent amb noves idees i bon fer a l'Índia, tan de bo el seu projecte arribi ben lluny i les coses comencen a canviar una mica en alguns aspectes.

Tapant un trosset de la flor màgica es pot veure:
1) Escorpí
2) Cua lleó
3) Trompa elefant
4) Dues cobres
5) Flor de loto

Aparell per mesurar posicions dels estels al Jantar Mantar
Després, hem anat a fer d'actors i actrius a una fàbrica tèxtil perquè al nostre xofer li donessin propina per portar-nos allà, encara que no compréssim res (així van aquí la majoria de coses). Ja era migdia quan hem visitat l'observatori Jantar Mantar (el observatori a l'aire lliure amb els instruments més grans que hem vist mai!) i per acabar hem anat a veure el palau Hawa Mahal, un palau amb moltes finestres a la façana exterior. La llàstima és que no l'hem pogut gaudir tant com es mereixia ja que les nostres energies ja s'estaven esgotant i el sol no deixava d'apretar...

Vistes des del Hawa Mahal
Finalment ens hem posat en contacte amb el nostre Guest House i el nostre conductor ja sap com arribar-hi! Per fi! Així que, cap allà anem!

Sorpresa sortint del fort
Esther
2 comentaris:

 1. Bones fotos!!
  No us podeu fer idea del'enveja que em feu... però en fi, algun dia em decidiré, tinc per aqui una afillada que vull conéixer. Una miva més al sud, però.
  Un peto de part nostre.

  ResponElimina
 2. Bones fotos!!
  No us podeu fer idea del'enveja que em feu... però en fi, algun dia em decidiré, tinc per aqui una afillada que vull conéixer. Una miva més al sud, però.
  Un peto de part nostre.

  ResponElimina