12/5/15

Arribada a Delhi

4 de maig - Descobrint la capital de l'Índia 

Després de veure els grans temples Khajuraho el nostre viatge per l'Índia ja arriba a la seva fi... només ens queda una última ciutat: Delhi, la gran capital de l'Índia.

El viatge de Khajuraho a Delhi l'hem fet en un tren nocturn doncs són unes 12 hores de tren. Això si, aquest cop no hem tingut cap problema per trobar el tren i l'andana a Khajuraho. A l'estació de Khajuraho hem conegut a tres dels nostres companys de tren. Una parella d'anglesos que també estaven donant la volta al món i una dona que treballava a Delhi però venia algun cap de setmana a Khajuraho a visitar a la seva família.

La dona, d'uns 30 anys, ens ha explicat que vivia sola en un apartament a Delhi però que no estava casada. Clar això a Europa no té res d'excepcional però aquí a l'Índia... Crec que per un moment després de conèixer una mica la vida d'aquesta dona ens imaginem que Delhi és més modern que la resta en el sentit de que no hi ha castes, hi ha més llibertat... Però crec que només és una impressió.

El tren arriba a les 6.30 del matí i després d'anar al guesthouse a deixar les motxilles anem a fer una volta prop del hotel. Estem a prop de la estació de tren de New Delhi i tot i que hi han molts hostels i guesthouses per la zona, no sembla massa diferent a d'altres ciutats que hem visitat.

A la tarda hem quedat amb la Sangeeta, una amiga de l'Esther que viu a Delhi. Totes dues anaven a anar a un congrés a Madrid i l'organització les va ficar en contacte ja que compartirien habitació. A última hora la Sangeeta va tenir problemes de visat i no va anar al congrés així que encara no es coneixen en persona però si que havien intercanviat algun email. 

La Sangeeta i l'Esther
En principi havíem quedat amb la Sangeeta a un carrer comercial de Delhi però hi havia massa gent i no s'hi podia estar així que ens ha dit que millor que anéssim al Delhi Haats, una mena de centre comercial al aire molt més tranquil. Després de ja un mes a l'Índia ja pensàvem que coneixíem quasi tots els plats però la Sangeeta ens ha descobert uns quants de nous! Però el que més ens ha sorprès és el que ens ha explicat sobre la vida a Delhi. Ens ha explicat que allí el 85-90% dels matrimonis encara són designats pels pares i clar que a ella en uns mesos en quant acabi el doctorat segurament es casarà. Com us podeu imaginar encara no sap qui és l'escollit però suposo que per consolar-nos una mica ens ha dit que tot i que ella no pot escollir el que si que pot fer es rebutjar a un candidat, però no escollir-ne.

Per la dona que havíem conegut al tren 20 hores abans pensàvem que Delhi pot ser era diferent però crec que simplement vam trobar l'excepció que confirma la regla...  Un nou menjar "Panipuri": boles que has d'omplir
Teixi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada