24/4/15

Caos a la ciutat blava

15 d'Abril - Arribada a Jodhpur: la ciutat blava

Avui després de les nostres aventures pel desert, hem sortit després de dinar en direcció Jodhpur, ciutat coneguda com la ciutat blava, donat que moltes de les seves cases estan pintades de blau. En un principi només les cases dels Brahmànics (una de les castes del sistema hindú) es pintaven així i fins i tot hi havien lleis per prohibir aquest color a la resta de persones. Però això ja no és així, avui en dia a Jodhpur la majoria de cases (sobretot en algunes barriades) són blaves. Es diu que a part del significat religiós tradicional és útil per evitar el calor i els insectes... però no sé jo si això funciona...perquè, com ja sabíem, aquí (Índia) cada dia fa més calor.

Temple dedicat a Krishna

Hem arribat sobre les 18h o així, i ja teníem mirat un Guest House (GH) que tenia bones crítiques i bones vistes.

Hill View GH al costat del fort
Cal dir que a Jodhpur hi ha un dels forts més coneguts, el qual visitarem demà al matí. Bé, sí, el Guest House té molt bones vistes, i com el seu nom indica (Hill View GH) està al turó, just a sota del fort (els forts es situen a la part més alta de les ciutats, com els castells), i la pujadeta carregats amb les motxilles (el taxi no podia pujar pels carrerons que portaven al Hill View GH) s'ha notat.

Després de uns minuts de pausa a l'habitació per recuperar les forces hem sortit a fer una volta abans de que es fes gaire fosc (es fa de nit sobres les 19 i pico) i... bufff quin estrés!!!, Jodhpur és, de moment, la ciutat més gran que hem visitat, i per tant el seu transit també i com el seu soroll. Totes les ciutats de l'Índia són molt sorolloses donat que totes les motos, cotxes i altres mitjans de transport es passen el temps pitant...i aquesta no podia ser diferent.

Tot i el soroll hem arribat a entrar (per primer cop) a un temple hinduista que hem trobat de casualitat. I veure part dels basars que conformen la ciutat de Jodhpur.

Vistes a Jodhpur

L'incident del dia ha estat amb la targeta SIM, hem hagut de comprar un altra! La que vam comprar a Bikaner encara no ha estat activada i ens han dit que es degut a que amb la companyia amb la que l'havíem comprat Aircel si tenies passaport espanyol calia donar també el DNI doncs al passaport espanyol no apareix cap adreça (cosa que els de la botiga on la vam comprar no ens van dir res...).

Però encara més estrany és que si en comptes de "Aircel" ho fas amb "Airtel" aleshores tot funciona bé perquè no cal l'adreça al passaport. En fi... Índia es així.... Ara encara estem esperant a que s'activi la nova targeta SIM (tarden unes 24h), a veure si ho fa...

I demà més Jodhpur!

Esther i Teixi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada