26/4/15

No women in menses period (no entrada a dones amb la menstruació)

17 d'Abril - Temples de Ranakpur

Columnes del temple de Ranakpur
Teníem previst sortir aquest matí de Jodhpur a les 9 cap als temples de Ranakpur per fer nit a Udaipur, però ... hem tingut uns petits imprevists.... Com ja us vam explicar, just ahir vam comprar un altra SIM per poder trucar des de l'Índia i ens van prometre que a les 22:00 ja estaria funcionant. Com us podeu imaginar a les 9:00 encara no funcionava així que abans de marxar volem passar per la tenda que ens la va vendre per intentar-ho arreglar però la tenda obre a les 11:00. Després de les dues hores d'espera ens donen un altra SIM, la tercera a la nostra col·lecció (com a mínim aquesta no ens la fan pagar) i ens promet que a les 14:00 estarà activada. Realment ja ho donem per perdut així que en comptes d'esperar a les 14:00 li diem al Prakash que millor anar tirant a Ranakpur i si a les 14:00 no funciona ja trucarem al de la botiga.

Després d'un parell d'horetes de cotxe el Prakash ens diu que estaria bé parar per dinar abans d'arribar als temples que després no hi ha lloc per dinar fins Udaipur. Aquest cop el Prakash sembla que ens ha portat a un lloc més decent on no ens intenten timar descaradament. Com us podeu imaginar ja són les 14:00 i la SIM no va, però ens diuen que justament aquí igual és perquè no hi ha cobertura, qui sap ...

Un cop dinats anem als temples de Ranakpur, uns temples jainistes impressionants. El jainisme és una religió diferent al hinduisme però sembla que amb algunes arrels comunes. Aquí no hi ha deus, adoren a els 24 thirrhankar, les 24 persones que al llarg de la humanitat han aconseguit alliberar-se del cicle de reencarnacions eternes. Un dels seus principis principals és el de la no-violència, fins i tots als animals així que són vegetarians i a més no mengen plantes que creixin sota terra (patates, alls,...) doncs al extreure'ls poden matar alguns insectes. I a més d'aquestes tradicions culinàries tenen altres sorprenents com la prohibició d'entrada al temple a dones amb la regla! (Com ho deuen comprovar?)

Condicions d'entrada al temple!! Per això el títol
S'ha de reconèixer que el detall del marbre en aquests temples jainistes és espectacular! Això si, la quantitat de persones dins del temple que s'assegura que no li facis cap foto a cap de les seves estàtues sagrades també és impressionant! Com ja és usual aquí a l'Índia et fan pagar un recàrrec a la entrada per portar una càmera però en aquests temples fins i tot et miren les butxaques abans d'entrar per no deixar-te entrar mòbil o res semblant.
Fins i tot la cúpula està molt treballada

Temple de Ranakpur

Ja de camí al nostre hotel d'Udaipur el Prakash ens pregunta si volem parar a uns jardins molt macos que hi ha a l'entrada de la ciutat. Fa molta calor però acceptem i clar el primer que veiem és la finestreta de tickets per pagar, però ja estem acostumats a l'Índia. Els jardinets són macos, plens de fonts d'aigua, com es nota que ja no estem al desert com a Jaisalmer! El que no ens deixa de sorprendre és la quantitat de indis que ens demanen si ens podem fer una foto amb ells. En aquest parc famílies senceres es volien fer fotos amb nosaltres i clar, no només una foto. Cada membre de la família volia una, després una amb els fills, etc...


Famílies als jardins d'Udaipur
Fotos fins i tot amb els més petits

Esther i Teixi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada